Rossz vicc

2022. január 3. 7:18

Marnitz István
Népszava
A 11 éves orbáni hatalomgépezet minden gonoszságával Laár Andrásnak ítélte a díjat Galla helyett.

„Galla formabontó harcba kezdett a gyűrűért. Bár arról, hogy műsorszámaiban mutogatta-e idősödő teste különböző tájait, nem érdemes vitatkozni, mivel az internet nem felejt, sőt azt is érteni vélem, ha valaki szerint valami minél rosszabb, annál jobb - de ez általában csak a lusta alkotók álmegoldása. Aztán a színfideszes médiakuratórium, a 11 éves orbáni hatalomgépezet minden gonoszságával, Laár Andrásnak ítélte és adta át a díjat. Utóbbi pedig néhány hetes, nyilvános vívódás, levelezgetés és jogászkodás után, pénteken végül egy feszélyezett-baráti találkozón »haszonkölcsönbe« adta Gallának az áhított tárgyat.

Én mégsem értem. Ezt a díjat nem a szakma, hanem a hatalom adta. Miért zavarja az amúgy függetlenségükre büszke művészeket, ha éppenséggel kiesnek a fideszes purifikátorok kegyeiből? Miért váltott ki az orbáni állam újabb, hamisítatlan, megosztó húzása mindkettejükből inkább igazodási vágyat, amennyiben Galla hisztérikusan bizonygatta »ártatlanságát«, Laár pedig mint »szakmai díjazott« inkább művésztársa miatt feszengett? Ahelyett, hogy egy felhőtlen, közös akcióval figurázták volna ki a hatalom újabb packázását. Mert ezen így csak sírhatnékom támadt.”

Nyitókép: Galla Miklós, Facebook 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miután Galla csinálta, nyilvánosan, a mutogatós szám is az életmű része. Ezzel azután ez a szerencsétlen ki is írta magát a komolyan vehetők közül. Ha következő fellépése a Fidesz "gonoszságáról" szólna, nem is lenne rossz, bár megjósolhatóan kontraproduktív.

Laár azt tette, amit jónak látott, külső szemlélő által nézve, békességet keresett és a hosszú, közös szakmai múltat olyannak kívánta megőrizni, amilyen volt, a későbbiektől elvonatkoztatva.

Egy kitüntetés odaítélésének előkészületeibe NEM tartozik bele a kitüntetett hónapokkal előbbi értesítése, h. díjazott lesz, míg új információk még felmerülhetnek. Ez volt elsietve, ha igaz, amit Galla állít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés