Romániában gyorsabban terjed a járvány, mint valaha

2022. január 3. 16:33
Az ötödik hullám jelei még alig vagy egyáltalán nem láthatók a kórházi és az elhalálozási statisztikákban.

Romániában az elmúlt hét napban gyorsabban terjedt a koronavírus-járvány, mint bármikor a kór megjelenése óta. Amint a stratégiai kommunikációs törzs által közölt hivatalos járványadatok statisztikájából kiderül, a hétfővel bezáruló hét napban 108 százalékkal több új fertőzést (9745) jegyeztek fel, mint a korábbi hét napban (4682). A járvány terjedése éppen egy héttel ezelőtt fordult át az addigi csökkenő ütemből növekvőbe, és a növekedés mértéke máris megdöntötte a korábbi csúcsot. A növekedés korábbi legnagyobb mértékét a járvány negyedik hullámának a derekán, tavaly, szeptember 18-án jegyezték, amikor a hét napi esetszám 91 százalékkal haladta meg a korábbi hét nap esetszámát. Hétfőn 1756 új esetet jelentettek a hatóságok, 88 százalékkal többet, mint az elmúlt két hét napi átlaga.

Az ötödik hullám jelei még alig, vagy egyáltalán nem láthatók a kórházi és az elhalálozási statisztikákban. Az elmúlt 24 órában 18 beteg életét követelte a járvány Romániában. A szám épp fele a napi elhalálozások kéthetes átlagának. A kórházba utalt koronavírusos betegek számának a csökkenése egy hete láthatóan megtorpant. Jelenleg 2478 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, közülük 403-an szorulnak intenzív terápiás ellátásra. A román hatóságok december végén úgy becsülték, hogy már január végére 25 ezerre ugorhat a napi esetszám.

(MTI)

(A Green Passnak nevezett védettségi igazolvány bevezetése ellen tiltakozó tüntetők a román parlament bukaresti épülete előtti kerítésen 2021. december 21-én, amikor a törvényhozás a koronavírus-járvány elleni újabb intézkedésekről szavaz.MTI/EPA/Robert Ghement)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Mandiner kommentelőit nem érdekli ez. Látható: ketten lepontozták, érdemi reakció nincs.
Ők itt nem akarnak tisztázni semmit. Még a végén el kellene gondolkodniuk, akkor pedig ne adj Isten, összeomlana a kártyavár.
Ők pedig a fészekmelegből kizuhannának a valóság hideg betonjára.

Örülök, hogy itt IS olvashatlak :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés