Megtizedelve

2022. január 3. 7:23

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Márki-Zay azon morfondírozik, megtizedelt-e már bennünket kellőképpen a Covid-járvány.

„Jó lett volna sokkal vidámabban kezdeni az évet, de sajnos ismét kénytelenek vagyunk Márki-Zay Péterrel foglalkozni. Politikai teljesítménye alapján nem érdemelte meg azt a figyelmet sem, amit eddig kapott, de azokkal értek egyet, akik szerint jobb résen lennünk. Tervszerű gonoszság is meghúzódhat a minden szakszerűséggel szembeforduló ámokfutás hátterében.

Képzeljük el tehát ezt az embert, aki ül a félhomályban, vak dióként be van zárva a köré csontosodott önelégültség feltörhetetlen burkába, és nem undorodik önmagától. Inkább számolgat bennünket. Azon morfondírozik, megtizedelt-e már bennünket kellőképpen a Covid-járvány, vagy még mindig túl sokan vannak ahhoz a trágyával etetett, sötétben tartott gombák, hogy ő is labdába rúghasson az áprilisi választáson a moslékkoalíció élén.

Nem az ország felemelésének a lehetőségein gondolkodik, nem sikerekben gazdag jövőt vizionál, nem nemzete sorsának a jobbra fordításán töpreng, hanem hitetlenül bámulja a kiszivárogtatott közvélemény-kutatás adatait, és matekozik. Pusztult-e már el elég fideszes ostoba, aki azt se tudta, hol van, vagy nem pusztulnak kellő mértékben? Ez a hazai baloldal miniszterelnök-jelöltjének a legnagyobb problémája.

Mondjuk annyiban megértjük őt, hogy másban nem igazán reménykedhet. Az a kampány, amit az előválasztásnak csúfolt színjáték megnyerése óta folytat, finoman szólva sem mozgat meg kormányváltásra áhítozó tömegeket. Leküzdhetetlen szómenése középpontjába rendre olyan témákat állít, amelyek a kormány legnépszerűbb intézkedései, és még az ellenzéki szavazók harmada szerint is megőrzendők, folytatandók. Erre jön ez a politikai handlé, és kevesebb fürdést, melegebb öltözködést javasol a rezsicsökkentés helyett, megszüntetné a 13. havi nyugdíjat és a minimálbért, beengedné az illegális migránsokat, eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. Aki pedig sokallja a benzin árát, az vegyen kisebb autót!”

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: YouTube/Hír TV)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés