Cseh EU-ügyi miniszter: Az EU oldalán állunk Magyarországgal szemben LMBTQ-kérdésekben

2021. december 30. 13:05
Mikulas Bek szerint a V4-ek eddigi együttműködése jó és sikeres volt, de más országokkal is hasonló rendszer kiépítésére fognak törekedni.

A Bloomberg – idézve Mikulas Beket, az új cseh kormány EU-ügyekért felelős miniszterének szavait – azt írja: Csehország az EU oldalán áll Lengyelországgal és Magyarországgal szemben az LMBTQ-közösséggel való bánásmódtól a lengyel igazságszolgáltatás függetlenségéig terjedő kérdésekben

A cikk szerint Bek úgy nyilatkozott, hogy a V4-ek eddigi együttműködése jó és sikeres volt, de más országokkal is hasonló rendszer kiépítésére fognak törekedni. A lap felidézte, hogy a bizottság novemberben figyelmeztette Magyarországot és Lengyelországot azzal, hogy megtette az első lépést egy olyan mechanizmus elindítása felé, amely végül több milliárd euró folyósításának megtagadásához vezethet.

A nyitóképen Mikulas Bek (Wikipedia)

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már csak a szlovákok hozzáállása a kérdés.

A cseh emberek mit akarnak?

Szintén zenész?

Van egyéb példa is, hogy a V4 nem monolit egység: pl az oroszokhoz való viszony témájában. A lényeg: "az együttműködés jó és sikeres"!

Ezek szerint jó lesz a bukás a csehek jövőjét tekintve.

Kemény, de igazad van.

Az átlagemberekre gondoltam.

Le fog feküdni. Már térdel...

Kicsik vagyunk mi a lengyelekhez, még ha a szomszédban lennének, de sajnos nem. A cseh-szlovák "helytállás" nehéz időkben borítékolható volt. Most viszont nem biztos, h. ez a helyes döntés a részükről, még az önérdek mindent felülíró szempontjából sem.

Ilyen a sors. Azért nem kell ilyennek lenni, akkor sem, kell, h. legyenek saját elvek. Az lmbtq egy agybaj, a menekülő józan ész, nem beszélve a lengyel igazságszolgáltatás szervezete elleni hecc kampányról, ami egy minősítetten aljas lépés az EP részéről. Nem erről volt szó a belépéskor!!!

Ilyen forróbeton fejjel... nem is lehet kérdés, a csehül álló cseh ki mellé áll...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés