A NER éppen telebetonozza a Balatont is

2021. december 29. 6:59

Donáth Anna
Facebook
Ebben az országban még 200 méter jachtkikötő-mólóra van szükség.

„Mostanában főleg a Fertő tóra irányult a figyelem – érthetően –, pedig a NER éppen telebetonozza a Balatont is. Mert nyilván ebben az országban még 200 méter jachtkikötő-mólóra van szükség. Azon már meg sem lepődünk, hogy a nyilvánosság elől megpróbálták elhallgatni a terveket: a fonyódi városvezetés november 11. óta nem reagál a sajtó kérdéseire, sőt, az ügyben az illetékes kormányhivataloktól, illetve a vízügyi hatóságtól sem lehet érdemi választ kapni. Egyértelműen látszik, hogy a Fidesznek a Balaton nem nemzeti kincs, a Balaton nem a természetes élőhelye miatt fontos, a Balaton nem megőrzendő – csupán zsebre tehető milliókat látnak benne.

Ha pedig nem próbálják megőrizni a természetes élőhelyeket, nem vigyáznak legnagyobb tavunkra, a klímaváltozás elleni küzdelemben sem remélhetünk semmit ettől a kormánytól. Ezért a 2022-es kormányváltáson túl EU-s szabályozásra, EU-s fellépésre van szükség, hiszen nem egy-egy kormány hivatali ideje kell majd a klímakatasztrófa elkerüléséhez, hanem évtizedek közös erőfeszítése. És a magyar kormány már most is tökéletes példát szolgáltat rá, hogy nem érdekli a klímaváltozás elleni harc: hiába minden ember érdeke, hogy a természetes élőhelyek minél jobban megmaradjanak, hiába tiltakozik a Fertő tó esetében a tervezett rombolás miatt egy másik EU-s ország is – nem tágítanak. Ahogy, ha rajtuk múlik, a Balaton partjai is csak egy jachtkikötővé silányul.

Ideje, hogy az EU keményen fellépjen, és nemcsak jogállamisági meg korrupciós ügyekben (amellett, hogy a Fertő tó és a Balaton kiárusítása nyilván korrupció), hanem a klímaváltozás megállításáért is. Mert jó, hogy van az Irány az 55! program, meg a Közös Agrárprogram klímavédelmi szemlélettel, de ha nem tartják be a tagállamok az alapvető környezetvédelmi normákat sem, nem megyünk vele semmire.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért a klímaváltozásra sikerült felhúzni az egészet. :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés