Márki-Zay kikészül

2021. december 29. 13:02

Deák Dániel
Facebook
Már a Medián szerint is a Fidesz vezet 5 százalékkal.

„Márki-Zay kikészül: már a Medián szerint is a Fidesz vezet 5 százalékkal, az emberek kétharmada pedig Orbán maradására számít!”

Nyitókép: Képernyőfotó (ATV)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MIKROFONOKAT AZ ESZELŐS ORRA ALÁ, MOST!!!

Vitatod, hogy már a Medián szerint is 5 százalék a Moslék hátránya a Fideszhez képest?
Vitatod, hogy a többi kvk is a Moslék trendszerű csökkenését mutatja október óta, beleértve a Moslék által megrendelt (!) iránytűs felmérést is?
Vitatod, hogy már a Medián is nyíltan ír arról, hogy Márki-Zay nem hogy erősíti, hanem gyengíti a Moslékot?

Szerintem félreérted.
Deák nem gőgös, hanem ÜTI A VASAT (MÁRKI-ZAY), AMÍG AZ MELEG.

Amúgy az MKKP meg az MH bejutása nyilván nem lenne örömteli, de nem is olyan vészes a dolog.

1. Az a pár képviselő nem biztos, hogy jelent annyi mínuszt, mint amennyk pluszt hoz az, hogy az enyéni kerületekben - mivel nyílik az olló a Fidesz és a Moslék között - a "fifty/fifty"-hez képest jóval több kerületet lehet nyerni.

2. A MH ha bejut, pláne ha esetleg még erősödik is, visszaszerzi a Jobbik-szavazók jelentős részét, akkor újra előállhat a Moslék szempontjából kellemetlen több osztatú ellenzéki felállás ("centrális etőtér").

Mondom, szerintem a vasat üti, helyesen.

Ez egy mélyütés a Msoléknak, hogy három hónappal a választás előtt már a Medián is öt százalékpontos hátrányt hoz ki (hidd el, ez baromira nem érdeke a Mosléknak!), éa pláne, hogy ez a gyengülés egyértelműen a nemrég közfelkiáltással szupersztárrá ajnározott Márki-Zay-ra vezethető vissza.
Akit viszont tényleg kb. lehetetlen lenne most leváltani, nem részletezem. Közben "fokozódik a drámai feszültség", lásd Márki-Zay most már permanens árulózását egyrészről, aztán meg az ő egyre hevesebb kritizálását másrészről. Amíg ez megy, nem is tudnak érdemben kampányolni. Itt egy stratégiai helyzet van, amit minél jobban ki kell használni.

Én a lehető legrosszabbalat feltételezem Toroczkairól, Dúróról meg a többi Jobbik-szökevényről, de szerintem nem állnának be egy Moslék-kormányba. Miért tennék? Pláne a Jobbik árulása után, még egyszer lekopírozva azt? Teljes nonszensz lenne.

Én is.
De másodjára már nehezebb lesz eljátszani ugyanazt.

Én akkor néztem, amikor a Bözsi néni azt mondta elég vehemensen, hogy nem megy el szavazni, mert csalódott az ellenzéki összefogásban. A műsorvezető csaj és a következő betelefonáló kedvesen megbeszélték, hogy a Bözsi néni egyszerű gondolkodású.......ezek még a saját szavazóikat is gyalázzák!

Orbán nem fogja megúszni a választást, ugyanis ő lesz az egyik
miniszterelnök jelölt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés