Németország és a BBC is a globális antiszemitizmus top tízes listáján

2021. december 29. 13:16
A Simon Wiesenthal Központ jelentése szerint Németország képtelen megfékezni a szélsőjobboldal, az iszlamista csoportok és az Izraelt kritizáló baloldal antiszemita támadásait.

Antiszemitának titulálta a BBC brit közmédiát a világ egyik legismertebb zsidó szervezete. Az 1977-ben alapított amerikai Simon Wiesenthal Központ (SWC) kedden tette közzé az idei adatok alapján összeállított, globális antiszemitizmus top tízes listáját, amelyen Irán és a Hamász palesztin szélsőséges szervezet után harmadikként a BBC és az Egyesült Királyság szerepel – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.  

A lap idézve Marvin Hier rabbi, a szervezet alapítójának szavait azt írja: az emberek meglepőnek tarthatják, hogy a BBC is bekerült a felsorolásba, a döntést azonban hónapokig tartó intenzív vita után hozták meg.

„Az emberek azt feltételezhetik, hogy csak neonáci csoportokat veszünk fel a listára, de a BBC is köztük van, hiszen amikor egy globálisan elismert szervezet tudósításaiban az antiszemitizmus is helyet kap, az még veszélyesebb” – magyarázta a rabbi.

Hangsúlyozta, az emberek bíznak a BBC-ben, amelynek híreit és jelentéseit világszerte mindenütt olvassák, azonban több eseményről terjesztettek álhíreket. Marvin Hier megemlítette, nemrégiben számos videófelvétel járta be a közösségi oldalakat, amelyeken az látszik, hogy egy zsidókkal teli buszt egy csapat férfi leköpköd Londonban az Oxford Street-en. A hanukát ünneplő zsidókat akkor is inzultálták, amikor már leszálltak a járműről. A közzétett videókon egy zsidó férfi hangja hallatszik, aki héberül kiált segítségért,

az esetről azonban a BBC már úgy számolt be, hogy muszlimellenes szidalmazás történt.

„Hitlernek igaza volt” 

A rabbi egy másik esetről is beszélt, ekkor a műsorszolgáltató egyik producere, Alaa Daraghme töltött fel Twitter-oldalára egy Jeruzsálemben készített videót, amelyhez azt írta: „egy izraeli telepes palesztin férfiak közé hajtott az Oroszlános kapu közelében”. Marvin Hier azonban elmondta, valójában az történt, hogy a zsidó sofőrt palesztinok támadták meg, ezt követően vesztette el az irányítást személyautója felett.

Az SWC összeállítása továbbá megemlíti a brit közmédia egykori palesztin származású riporterének antiszemita nyilatkozatait:„Hitlernek igaza volt” – idézte a szervezet Tala Halawa egy 2014-es Twitter bejegyzését, amelyet Izrael és a Gázai övezet közötti akkori rakétaháború idején tett közzé.

Noha a palesztin riporter elismerte, sértő volt a bejegyzése és arra hivatkozott, a pillanat hevében fejezte ki gondolatait, az SWC összeállításában rámutatott: Halawa korábban annak is hangot adott, hogy az Izraelt az Egyesült Államokba kellene költöztetni, szerinte „Jeruzsálem palesztin város”. „A cionisták nem tudnak betelni a vérünkkel” – idézte a dokumentum a BBC munkatársának egy másik botrányos nyilatkozatát.

A szervezet továbbá azért is bírálta a vállalatot, mert gyakran telepeseknek nevezi az izraelieket. A BBC szóvivője kedd este a hírre reagálva elmondta: visszataszítónak tartják az antiszemitizmust, valamint arra törekszenek, hogy pontos és pártatlan tudósítással szolgáljanak az olvasóknak. A Simon Wiesenthal Központ jelentésében azt is tudatta:

az Egyesült Királyságban 1308 antiszemita incidenst jegyeztek fel 2021 első félévében, ami 49 százalékos növekedés egy év alatt.

A TikTok és a Facebook is a listán

A zsidó szervezet listájának első helyére a „holokauszttagadó, terrorizmust támogató” Irán került, második helyre pedig a Hamászt tették. Ötödik helyen az Izrael-ellenes Jewish Voice for Peace amerikai baloldali, civil szervezet szerepel, amelyet számos zsidó csoport nemcsak antiszemitának, hanem árulónak is nevezett. Hatodikként a különböző közösségimédia-óriásokat – Telegram, TikTok és Facebook – nevezték meg, amelyek helyt adnak a gyűlöletkeltésnek és annak terjedésének.

Németország a hetedik lett

Naponta legalább három antiszemita támadás történik Berlinben – idézte az SWC Sigmount Königsberg, a berlini zsidó közösség vezetőjének szavait. A jelentés szerint

Németország képtelen megfékezni a szélsőjobboldal, az iszlamista csoportok és az Izraelt kritizáló baloldal antiszemita támadásait.

A német kormány júniusi beszámolója szerint 2020-ban 2275 antiszemita incidens történt, amelyek közül 55 esetben fizikai erőszakot is alkalmaztak a támadók. A zsidóellenesség Nagy-Britanniához hasonlóan a német közmédiában, egészen pontosan

a Magyarországot gyakran antiszemitizmussal vádoló Deutsche Wellében is jelen van.

A külföldre sugárzó műsorszolgáltató arab nyelvű csatornájának újságírói a holokausztot bagatellizáló kijelentéseket tettek. Az SWC tízes listáján az Unilever is helyet kapott, ugyanis a brit–holland multinacionális vállalat tulajdonában van a Ben & Jerry’s fagylaltgyártó cég, amely korábban Izrael-ellenes kampányokat indított.

Nyitókép: A Siratófal (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TOP listás antimagyarizmus cikk lesz-e?
(Még a nyelvi ellenőrzés is aláhúzza a szót, az antiszemita szót nem.)

A Morgenthau-terv teljes vértezetében, egyre inkább abszurdabb módon tombol, szerte a fehér kereszténységnek még a maradványai ellen is.
Németországot annyira le kell gyengíteni és ellenőrizni, hogy belátható
időn belül ne válhasson ipari központtá. Ez a következő intézkedésekkel
érhető el:
a) rövid időn belül, lehetőleg nem később mint 6 hónappal az
ellenségeskedések befejezése után valamennyi ipari létesítményt és
felszerelést, amelyek a katonai események során még nem semmisültek
meg, le kell szerelni és kártérítésként a szövetséges országokba kell
szállítani. A bányákból minden felszerelést el kell távolítani, és a
bányákat be kell zárni.
b) a területet nemzetközi zónává kell tenni, amelyet az Egyesült
Nemzetek által alakított biztonsági szervezet kormányoz. A terület
nemzetközi szervezet által történő kormányzatát az ismertetett politikai
szándékok vezetik.
5. Kártérítések és jóvátételek
b) a német földek és ipari magánjavak átadásával a Németország
által megtámadott országoknak és a felosztási tervnek megfelelően a
nemzetközi szervezetnek;
Minden iskolát és egyetemet be kell zárni, ameddig a szövetséges
nevelési bizottság tervei ezt javasolják. Lehet, hogy jelentős ideig tart
majd, ameddig egyes magasabb szintű iskolákat újra meg lehet nyitni.
Időközben tilos német hallgatók képzése külföldi egyetemeken.
b) Minden német rádióállomást és újságot, folyóiratot, hetilapot, stb. szüneteltetni kell az alkalmas ellenőrző intézkedések és program elkészültéig.
Az újonnan létrehozott tartományokban meg kell akadályozni a Németország katonai teljesítőképességéhez szükséges kulcsiparágak kihasználásának lehetőségeit, a többi kulcsiparágat pedig ellenőrizni kell.

"A zsidók 99 %-a bolsevik és álliberális.
Ávós ősökkel ."
Ez esélyesen így van.
de ki, vagy mi a f.sz az a "Simon Wiesenthal Központ"?
Ki, hol, mikor emelte törvényben, hogy ZSIDÓKÉNT ítéleteket mondjon bárkiről, mindenekelőtt
NEM ZSIDÓ, KERESZTÉNY NÉPEKRŐL, NEMZETEKRŐL?

Jah, a rohadék libsik manapság már inkább arab seggeket nyalnak.

Az anti-portugálizmus és az anti-magyarizmus listája is érdekelne, mert az esetleges kettős mérce a gazemberség első ismertetőjele lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés