Több ezren tüntettek Brüsszelben a kulturális élet leállítása miatt

2021. december 27. 12:04
Az új járványügyi intézkedések értelmében az éttermek és bárok továbbra is nyitva lehetnek, a kulturális létesítményeknek viszont be kell zárniuk.

A kormány az omikron variáns terjedése miatt döntött úgy, hogy a kulturális létesítményeket bezárják, noha az utóbbi hetekben javult a járványhelyzet Belgiumban – számolt be cikkében az Euronews.

„A kultúra örömöt és reményt ad nekem. És most, ebben a nehéz időszakban még ezt is elveszik. Nagyon szomorú és feldúlt vagyok emiatt, ezért vagyok itt" – idézte a lap az egyik tüntetőt..

„A kultúra nagyon fontos. Egy gazdasági tevékenység, amire a mentális egészségünk miatt is szükségünk van. Az emberek csak a kultúra által tudnak élethelyzeteket átélni, történeteket mesélni. Létfontosságú, hogy hozzáférjünk ebben a bonyolult időszakban" – magyarázta a Flamand Királyi Színház művészeti igazgatója, Michael de Kok.

A tiltás ellenére vasárnap Brüsszelben több mozi és színház is kinyitott, arra hivatkozva, hogy biztonságosak a közönség számára. A rendőrség bejelentette, hogy nem fogja szisztematikusan ellenőrizni a kulturális intézményeket, mert nincs rá ideje.

Nyitókép: Képernyőfotó/AP

 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Poirot: A belga hülyeség az őrület egyik formája, mon amis.

Az afrikai bennszülöttek szipolyozója:
II. Leopold belga királyt ma az “építő király” titulussal emlegetik, mert uralkodása alatt sokat építkezett főleg Brüsszelben, Ostendében és Antwerpenben. A szükséges jövedelem Belga-Kongó lakosságának kiszipolyozásából származott, melynek során a gyarmat 20 milliós lakosságának fele, tehát 10 millió erőszakos, időelőtti halállal halt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés