Az ellenzék csapatai harcban állnak, ám többnyire egymással csatáznak

2021. december 27. 17:46

Békesi László
Facebook
A legyőzendő ellenfél eközben stabilizálja helyzetét, minden fronton erősíti pozícióit.

„Amióta Orbán és csapata okkal-ok nélkül, rendszeresen használja az aberrált háborús, harci retorikát – amely egyébként jól kifejezi politikájának lényegét: az állandó ellenség keresést és bűnbak képzést – azóta úgyszólván nincs olyan társadalmi, gazdasági, politikai feszültség vagy vita, amelynek a leírására a véleményt nyilvánítók, állást foglalók ne ezeket az agresszív fogalmakat használnák.

Mostanában egyre gyakrabban találkozom azzal az ellenzéki intelemmel, hogy »csapataink harcban állnak, ezért most összefogásra van szükség«! Ez a szöveg akkor is gyakorta felbukkan, amikor valaki nap mint nap látva az ellenzéki összefogás ellentmondásait, gyengeségeit, sőt nyilvánvaló hibáit, a legjobb szándékkal próbálja arra felhívni az érdekeltek figyelmét – remélve, hogy azok képesek lesznek a szükséges korrekciókra. Hát akkor nézzük, hogyan is áll ma a harci helyzet?

Az ellenzék csapatai valóban harcban állnak, ám momentán nem a legyőzendő ellenséggel, hanem többnyire egymással csatáznak. Az egyesített ellenzéki haderő vezénylő tábornoka gyakran ellentmondásos, néha téves, sokszor pedig félreérthető parancsaival rendre megosztja a rendelkezésére álló erőket, szembe állítja a sereg jobb és bal szélén elhelyezkedő csapatokat, ádáz pozíció harcra készteti őket, így a döntő ütközetre való felkészülés helyett egymás pozícióinak elfoglalásával, gyöngítésével vannak elfoglalva.

Az egyes csapatok parancsnokait vagy elbizonytalanítja utasításaival, vagy kiváltja jogos felháborodásukat, esetleg passzivitásra készteti őket. Az egyesített hadsereg erejét, biztonságát adó hátországot megosztja, demoralizálja, elkedvetleníti, kiábrándulttá teszi, cselekvőkészségét gyengíti.

A vezénylő tábornokot megbízó haditanács tagjai – noha látják pozícióik romlását – egyenlőre tanácstalanok és határozatlanok. Hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalék állományba helyezze, helyette pedig megbízzon egy ütőképes, hiteles hadvezért az egyesített haderő irányításával, akinek van esélye győzelemre vezetni csapatait a döntő küzdelemben.

A legyőzendő ellenfél eközben stabilizálja helyzetét, minden fronton erősíti pozícióit, hadállásai mögött mélyen beásva magát, várja a számára egyre biztosabb győzelemmel kecsegtető végső ütközetet.”

Nyitókép: Békesi Ferenc/Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos be kell látnunk, erre van igénye a valasztópolgárok majd' felének. És ők is a honfitársaink. Ez pedig az ország mentálhigéniás állapotának szomorú bizonyítványa.

No meg nyilatkozta eü miniszterként, , hogy a gyerekek nyugodtan menjenek a játszótérre Csernobil idején........

Márki-Zay jobboldali pártot épít, a balos kampány közegében. Esetleg akkor rúgják ki amikor/ha a hatpárt félelme tőle nagyobb lesz, mint az "előválasztás" eredményének megtorpedózása.

Volt egy előválasztás, a demokrácia ünnepe, az smafu?

Hallomásból írom, jó lenne, ha Békesi meghallaná és megerősítené, esetleg cáfolná:
A rendszerváltást előkészítő időben, 1989?!, 1990?!, mindegy, az USA Külügyből népes csapat jött a Pénzügyminisztériumba, rovancsolni a magyar gazdasági élet szereplőit.
Az iratok átnézése közben a legtöbbször hallott kifejezés, parancs:
Felszámolni,
Privatizálni,
ez a kettő.
A minisztérium folyosóján híre ment ennek és az ott összeverődő alkalmazottak egymás közötti suttogása: "De mi lesz így az országgal?" hamar Békesi fülébe jutott.
Aki kirohant a szobájából, odament az éppen sustorgó beszélgetőkhöz és megnyilatkozott:
"Vegye tudomásul mindenki!
Magyarországnak mostantól fogva egyetlen feladata van: az államadósság visszafizetése!"

Arról, hogy harcban állnak egymással:
Kornis Mihály az emigrálásról.
"(A)z SZDSZ is elárulta az értelmiséget mikor nem lépett ki a koalícióból (az MSZP-vel) Békesi László kifúrásakor.
Most nem nagyon lehet mást csinálni, mint emigrálni vagy ideiglenesen elköltözni ebből az országból."
(Kornis Mihály, Magyar Hírlap, 1999. szeptember 25.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés