A Göncz papát kórusban éltetők támadják Novák Katalint

2021. december 25. 21:06

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Árpi bácsi aztán úgy megteremtette a nemzeti egységet, hogy csak. Ja, nem. 

„Mint ismert, Novák Katalint fogja a Fidesz-frakció köztársasági elnöknek jelölni. Ami a minden miatt is nyafogó, hisztiző, toporzékoló, női kvótákért könyörögő, a patriarchális kormányzást vizionáló ellenzékneka lehetne akar egy igazán örömteli vagy épp üdvözlendő fejlemény is, hiszen a volt családügyi miniszter ugye nő.

Sőt annak is identifikálja magát, amit ezekben a genderáztatta viharos, liberális időkben feltétlenül fontos leszögeznünk. Magyarország első leendő női köztársasági elnökét tisztelhetjük a személyében. És tisztelhetnék a libsevikek is, de persze ilyesmiről szó sincs, amint ugyanis Orbán Viktor bejelentette, hogy ki a Fidesz jelöltje, az ellenzék egy emberként kezdett visítani.

A szokásosnál is hangosabban. Mert hát mi lesz így a nemzet egységével, no és Novák Katalin pártpolitikus is, ki hallott még ilyenről, ráadásul fideszes, jajjajajaj!!! Persze, persze, nő, na de kormánypárti, akkor meg az ellenzék szerint nyilván nem is tekinthető valódi női jelöltnek. Igazi nő csak liberális lehet.

És meg is érkeztünk a lényeghez, hiszen mondanunk sem kell, a baj természetesen nem az, hogy pártpolitikus lesz a köztársasági elnök, hanem hogy nem liberális. A nemzeti jóságos nagyapója, a mindig kedves Göncz Árpi bácsi a Szabad Demokraták Szövetségének alapító tagja volt. 1988-tól az SZDSZ ügyvivője, majd 1989-től az SZDSZ Országos Tanácsának tagja lett. Végtelenül pártos meg liberális politikus volt.

Rövid a választói emlékezet, az ellenzéki sajtó pedig nem is segít meghosszabbítani, de mi azért tudjuk, nem is fogjuk soha elfelejteni, hogy Göncz Árpád kőkeményen képviselte a liberális értékeket (már amennyiben léteznek ilyenek), sőt beszédeiben a csak rá jellemző módon mindig is el is hadarta, hogy miért is olyan fontos a liberalizmus képviselete.

Ami roppant nehéz szónak bizonyult, de azért Árpi bácsi mindig igyekezett megküzdeni vele, azonban néhány betű az ünnepi szónoklatok alatt mindig kimaradt belőle. Valahogy így mondta: libralizms. Büszkén csillogó szemekkel, úgy, hogy mindenki érezze, hogy fontos alapértékekről van szó, amelyet mindenkinek tisztelnie, sőt szeretnie kell.

Az meg, hogy az erőszakos liberális eszmékkel mindössze a társadalom alig egy százaléka szimpatizált, nem különösebben zavarta. Ahogy ez a mostani ellenzéket sem zavarja. A posztkommunisták és a volt munkásőrök által szervezett államcsínyt és puccskísérletet, a törvénytelen taxisblokádot teljes mellszélességgel támogató, az Antall-kormánynak úton-útfélen keresztbe tevő Árpi bácsi aztán úgy megteremtette a nemzeti egységet, hogy csak. Ja, nem.”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kommentár nélkül
Idézet Göncz Árpád Köztársasági elnökké megválasztás utáni beszédéből,

,,

De engedjétek meg, hogy azt is kijelentsem: tudom, hogy ez a jelölés - bármilyen egyhangú is volt - nem annyira nekem, mint legújabbkori történelmünk azon személyeinek szól, akiknek az életem során munkatársa voltam, némelyiknek rabtársa voltam, akiknek neve politikus létem állomásait jelzi, s akiket, ha élnének - mint magamnál méltóbbakat -, szívesen látnék az új Magyar Köztársaság elnöki székében.

A magyar nemzeti függetlenségnek olyan védelmezőit, mint a vértanúhalált halt Bajcsy-Zsilinszky Endrét; a Magyar Diákok Szabadság Frontjának vezetőjét, a Paraszt Szövetség igazgatóját, a Margit körúton megkínzott Kiss Sándort vagy a Független Kisgazdapárt egykori főútkárát, az elhurcolt s Vorkutában hosszú éveket raboskodó Kovács Bélát és Nagy Imrét, '56 mártír-miniszterelnökét; mint Bibó Istvánt, akiben a legnemesebb demokratikus eszmék, keresztényi türelem és hazaszeretet, a citoyen függetlenség öltött testet; vagy Donáth Ferencet, a haláláig fáradhatatlan hídverőt, a Márciusi Front legszebb hagyományainak örökösét; vagy mint az ellenállás, nemzeti függetlenségünkért életüket áldozó, kommunista és nem kommunista résztvevőit, '56 utcai harcokban vérüket ontó, életüket bitófán végző Angyal Istvánjait és Bárány Jánosait.

Talán ez a névsor, egykori tanítómestereim, bajtársaim és barátaim névsora bizonyítja, hogy nem vagyok, nem lehetek páctok, pártérdekek szolgája. Világéletemben pártban és párton kívül a nemzet függetlenségét, a szabad gondolatot, a szabad szót, a "szabad hazában szabad hit" gondolatát, a társadalmi igazság emberjogokban kiteljesedő, megkülönböztetést és kirekesztést el nem ismerő védelmét szolgáltam és fogom szolgálni, a pártvitákban is érlelődő magyar demokráciát, a jövőt. Azt a jövőt, amelyet a két győztes, és győzelme teljében eltaposott magyar forradalom, 1848 jobbágy-felszabadító és 1956 munkás-felszabadító szabadságharca jelöl, azt a demokráciát, amelynek teljes megvalósításával még mindig adósok vagyunk. Életem ugyancsak kacskaringós pályáján az a szerencse jutott osztályrészemül, hogy élvén élve ismerhettem meg a munkássorsot, a paraszti sorsot, a szabad értelmiségi sorsot. Nem vagyok hát alkalmas rá, hogy szűk osztályérdekek kovácsa legyek. Ha szolgálni kívánok valakit, azokat szolgálom, akiknek szolgálójuk nincsen: a védteleneket, akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világában nem jutott jó szó, akik a versenytársadalom versenyképtelenjei, akiknek nincs eszközük megvédeni Önmagukat, s akik épp ezért leginkább szorulnak védelemre.,,

https://www.parlament.hu/naplo..

Göncz Árpád a Magyar Köztársaság elnöke 1990 és 2000 között.

Felhasználva az idézetben foglaltakat, kérdéseim:
Mit és kiket képviselt Göncz Árpád amikor a nemzet vagyonát felszámolták?
Mit és kiket képviselt amikor az MNB az aranytartalékot Surányi György segédletével ,,eltüntette,,?
Mit képviselt akkor amikor a volt MSZP utódpártja koalicióra lépett az SZDSZ-el, mely utóbbinak alapítója volt?
Mit és kiket képviselt amikor 1994-1998 között a Horn kormány SZDSZ segédlettel a telekommunikációs és az energia ágazatot külföld fele értékesítette?
Mindez felfogható e úgy, hogy a globális tőke zászlóvivője volt?
Mindez felfogható e úgy, hogy a parasztság, a munkásság, a bérből és fizetésből élők képviseletét célozta és az ő sorsukon javított?

A demokrácia útjára lépő Antall kormányt megdöntésére szervezett taxis blokád elleni intézkedésre képtelen vagy azt inkább nem is akaró Göncz Árpádot nem lehet jó példaként emlegetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés