Teljesült Dobrev Klára álma: női köztársasági elnöke lesz Magyarországnak

2021. december 23. 8:10

Rőfös Géza
Kontra
Orbán Viktor zseniálisat húzott.

„Kár, hogy nem ő fogja betölteni a tisztséget. Orbán Viktor ugyanis zseniálisat húzott, és nem kis meglepetésre Novák Katalint jelölte a feladatra. A családügyi miniszter eddigi pályafutása alapján tökéletesen alkalmas arra, hogy Magyarországot képviselje a nagyvilágban. A döntés azt üzeni, hogy a gyermekek és a hagyományos házasság védelme kiemelt prioritást élvez a kormányzati politikában. A baloldal pedig kényszerhelyzetbe került, hiszen ha tiltakozik Novák kinevezése ellen, akkor szembeköpi saját magát.

Egy hónappal az országgyűlési választások előtt a parlament (tehát még a régi) megválasztja Áder János utódját, Magyarország következő köztársasági elnökét. A magyar demokrácia parlamentáris rendszer szerint működik, tehát a mindenkori államfőnek szinte szimbolikusnak tekinthető a felelősségi köre, személye azonban mind a belpolitikában, mind nemzetközi viszonylatban meghatározó. Ő testesíti meg a nemzet egységét, és képviseli hazánkat a nagyvilágban.

Orbán Viktor kedden meg is nevezte a kormánypárt jelöltjét: a Fidesz alelnöke, családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin fogja betölteni hazánk legelső közjogi méltóságának pozícióját. Jelöltsége nem pusztán esély, hiszen a mindenkori államfőt az országgyűlés többsége képes kinevezni, így várhatóan tavasszal először lesz női köztársasági elnökünk. Ízlelgessük egy kicsit Miniszterelnök Úr pompás húzását: a balliberális oldal hosszú évek óta követelőzik, amiért kevesebb hölgy kap szerepet a politikában, sőt, időnként közvetlenül is hímsovinisztának bélyegezi a jelenlegi kormányt.

A Gyurcsány-párt jelöltje régóta vágyakozik arra, hogy egy magasan kvalifikált nő legyen az ország első embere, most megkaphatják. Hogy nem Gyurcsányné Aprev Klára lett az alkalmas jelölt, azon nem érdemes csodálkozni. Vicces lenne, ha ezután továbbra is követelőznének: Anyám, én nem ilyen lovat akartam!”

Nyitókép: YouTube

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés