Lehetetlen küldetés, de meg kell próbálni

2021. december 21. 20:10

Marco Rossi
Index
A cél a következő: meccset csinálni mind a hat összecsapásból. Interjú.

Ki volt az idény felfedezettje a válogatottban?

Többen is igen jó teljesítményt nyújtottak folyamatosan, mások komoly fejlődést mutattak. Schäfer Andrást és Szalai Attilát kell első helyen említenem, egyrészt mert tényleg szinte végig remekeltek, másrészt nem feltétlenül lehetett előrelátni az ő ugrásszerű fejlődésüket. De Schön Szabolcsot is említhetném, bár ő valamivel kevesebbet játszott, mint Schäferék.

Nem lepte meg, hogy az Albánia elleni két csúnya vereség után Londonban és Varsóban talpra állt a válogatott?

Az meglepett, hogy Londonban – három nappal az albánoktól elszenvedett 1–0-ás vereség után – igen magas intenzitással és odaadással játszottak a fiúk. Ez nem volt benne a pakliban. A lengyelek elleni 2–1-es győzelem Varsóban pedig a legjobb meccsünk volt az Európa-bajnokság óta. És most ne jöjjön azzal, hogy az a mérkőzés már nem volt fontos a lengyeleknek, mert igenis fontos volt, szépen akartak búcsúzni a közönségüktől, amely keményen kifütyülte őket a vereség után. Oké, a lengyeleknél nem játszott Lewandowski, de tőlünk meg Orbán és Szoboszlai hiányzott, amit már mindenki elfelejtett.

Milyen célokat tud kitűzni a csapat elé 2022-ben? Nincs még Eb-selejtező, csak a Nemzetek Ligája, aminek még nem világos a tétje, meg aztán legyünk őszinték, a csoportunk az Európa-bajnok olaszokkal, a bivalyerős németekkel és az Eb-döntős angolokkal számunkra reménytelennek tűnik.

Milyen célokat? Hogy a fiúk közelítsék meg vagy érjék el, esetleg haladják meg azt a szintet, amelyre a nyári Európa-bajnokságon eljutottak. Más kérdés, hogy még azzal a teljesítménnyel is csak negyedikek, utolsók lettünk a csoportban. Most is négyen vagyunk a Nemzetek Ligája-csoportunkban, és papíron a leggyengébbek vagyunk, ha érvényesülnek az erőviszonyok, megint negyedikek leszünk. Ez a realitás. A cél a következő: meccset csinálni mind a hat összecsapásból, olyan teljesítményt nyújtani, mint az angolok ellen Londonban vagy mindkét, Lengyelország elleni mérkőzésen. Bízom abban, hogy a fiúk képesek lesznek az első perctől az utolsóig betartani a taktikát, továbbá a klubjukban fizikai és pszichikai szempontból is úgy készülni, ahogy elvárjuk tőlük, és ha ez megvalósul, akkor sok borsot törhetünk az ellenfeleink orra alá ezen a hat mérkőzésen. Lehet, hogy még így is csak negyedikek leszünk, de az álmom az, hogy bennmaradjunk a Nemzetek Ligája első osztályában. Ami fantasztikus siker lenne. Ez szinte lehetetlen küldetés, de meg kell próbálni.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 0. cél már teljesült: Erős ellenfelek ellen meccselni, és ezen keresztül
fejlődni. A többi? Az bónusz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés