Újabb tíz százalékkal növeli a kormány a pedagógusok fizetését

2021. december 20. 11:25
Rétvári Bence leszögezte: a gazdaság többletteljesítménye az, ami megalapozza ezeknek a béremeléseknek a fedezetét.

Jövő év januárjától egy 10 százalékos béremelés lesz a pedagógusoknál, ennek a többletfedezete mintegy 63 milliárd forint – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese.

A Magyarország Kormánya Facebook-oldalra feltöltött videóban az államtitkár elmondta, a koronavírus-járvány okozta többletkiadások ellenére a kormány úgy döntött, hogy folytatja a béremeléseket a közszférában; a gazdaság többletteljesítménye az, ami megalapozza ezeknek a béremeléseknek a fedezetét. 

„Nem ez az első béremelés, hiszen a tavalyi évben is a járvány ellenére már volt egy 10 százalékos béremelés, és az első csoport, akik számára a kormány egy nagyobb léptékű béremelést indított, szintén a pedagógusok voltak, amikor egy több év alatti, 50 százalékos béremelést hajtottunk végre. 

Az a tervünk, hogy 2023-ban egy nagyobb léptékű pedagógus béremelésre is sor kerülhet Magyarországon

– mondta el az államtitkár. Rétvári hozzátette, hogy így az elmúlt években több mint 1000 milliárd forinttal többet fordítottak pedagógusbérekre, mint amennyi ezeknek a fedezete 2010-ben volt. Ugyanakkor közelít a választási kampány, és meglátása szerint a baloldal ilyenkor mindig nagyokat ígérget, igyekszik a pedagógusokat, a pedagógus-szakszervezeteket is belerántani a kampányba, és sztrájkfenyegetéssel vagy másként kihasználni őket – fogalmazott.

Fotó: Facebook

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És épülszépül a zország.

(Figyeled Rétvári szemeit? Mint egy halotté vagy mint egy kígyóbűvölőé.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés