A Rákay-félékkel a héten szembejött az új magyar valóság

2021. december 19. 21:50

Fekete-Győr András
Facebook
A világ ugyanis megváltozott, és elhúzott a fideszes elit mellett.

„A Rákay-féléknek azzal van baja, hogy szerintük gyereket magunkra kötni, nőies, férfiatlan vagy ilyesmi. A modern apaság körül a héten kialakult társadalmi vita megmutatta, hogy a magyarok nagyon jelentős része szerint viszont nagyon is természetes. Ezért is örülhetünk, hogy Philip tahósága alkalmat adott arra, hogy beszéljünk egy kicsit arról, hogyan kellene a családnak működnie a »szép új világban«.

Fontos kérdések ugyanis ezek. Sokan Magyarországon ma is azt gondolják, hogy kizárólag a nők dolga gyermeküket nyugtatni, főzni, mosni, pelenkázni. Hogy oké, ha a nők fizetése a férfiak számlájára érkezik. Hogy a nőknek kuss a neve és konyhában a helye. Ez az a bigott konzervatív világkép, amiben a férfiak es nők között nem partneri,hanem alá-fölé rendeltségi viszony van. Ez az a világkép, aminek hódolói napról-napra kevesebben vannak. 

A Rákay-félékkel a héten szembejött az új magyar valóság, amiről eddig alig beszéltünk. A világ ugyanis megváltozott, és elhúzott a fideszes elit mellett. Még pedig abba az irányba, hogy a férfiak egyenlőbb részt vesznek ki a gyereknevelésből és a háztartásból. Ez a változás pedig helyes. Azoknak a »konzervatív« férfiaknak persze ez nem jó, akik korábban pörköltszaftos atlétában kapcsolgatták a tévét, amíg a feleségük körülöttük ugrált. Nekik kicsit nehezebb lesz. Előbb-utóbb viszont mindenki a nyertese lesz.” 

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

@westend
Ha az Ügyészség tényleg dolgozhatna, a FIDESZ-KDNP frakció szilveszterre már technikai okok miatt életfogytig szünetelne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés