Rowling kontra LMBTQ

2021. december 17. 19:40

Varga Gergő Zoltán
Szent István Intézet
Aki nem szereti végignézni, ahogy a LMBTQ-lobbi átmossa egy komplett felnövekvő generációnak az agyát, annak nincs se szíve, se agya.

„J. K. Rowling sikerszériájának lapjait néhány éve még boldog-boldogtalan, transz és nem transz együtt nyálazta lelkesen, mostanra viszont az írónő az egyik legvitatottabb karakterré vált, köszönhetően annak, hogy nem rejti véka alá a véleményét az LMBTQ-val kapcsolatban.

Szólás és véleményszabadság van – mint tudjuk – »csak az dögöljön meg, aki nem ember«– szokta volt közölni kendőzetlen őszinteséggel a szinte bármelyik kommentszekció.

Márpedig, aki nem szereti végignézni, ahogy a LMBTQ-lobbi átmossa egy komplett felnövekvő generációnak az agyát, annak nincs se szíve, se agya, és »még a kutyám is jobb nála«, az nem ember, maximum emberszabású.

J. K. Rowlingot tehát ismét megpróbálja nyilvánosan kivégezni a magát globálisnak, egyedülinek, értelmesnek, elfogadhatónak, ésszerűnek és abszolútnak beállító sajtó- és köznyelv. Miért?

Hadd idézzem:

»A háború béke. A szabadság rabszolgaság. A tudatlanság erő. Ha az illetőnek, aki megerőszakolt, pénisze van, akkor az nő.«

Ezt tweetelte az írónő, reflektálva arra a friss-ropogós skóciai rendeletre, miszerint egy szexuális bűncselekmény elkövetőjének nemét nem a biológiai tulajdonságai, hanem a saját bemondása alapján kell megítélni.

Szóval nem tudom. Ha egy férfi erőszakol meg egy nőt, az csúnya dolog, de ha az illető előáll azzal, hogy ő igazándiból egy nő, és nőként erőszakolt meg egy másik nőt, az enyhítő körülmény? Vagy ha benyögi, hogy ő amúgy egy transznő, és az elnyomott szabadságjoga ellen tüntetett, akkor még meg is jutalmazzák?

Merre tartunk, kéremszépen?

Minden tiszteletem Rowlingé, hogy a világ egyik legszeretettebb írónőjeként hajlandó volt beleállni ebbe a kérdésbe. Még sok ilyen közéleti szereplőt a világnak, aki számára fontosabb az igazság kimondása, mint hogy szeressék!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. Akkor mégis mi a jelentősége, hogy a tárgyaláson minek vallja magát? Ui. van jelentősége, hiszen jogszabályba írták.
2. Ítélet után meg megy a női börtönbe. Te tényleg ennyire ostoba vagy?

Azért ez csak részben igaz. A könyveinek igenis van atmoszférája, és szellemes, ahogy a varázslatokból összerak egy alternatív jóléti társadalmat. Azonban tény, hogy az első kötetekben a történet lényegében krimivé silányul: annyi marad a végére a kérdés, hogy melyik karakter rejti Voldemortot.

Az utolsó kötetek viszont kapnak egy olyan sötét árnyalatot, ami újra följavítja őket. A 4. kötetnél már azt gondoltam, az írónő ennyit tudott, kifújt. Erre nem. Azért ez írói teljesítmény.

Tehát a zsidóknak se szívük, se agyuk:

Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Nem tudom, mi jelent irodalmi értéket azon túl, hogy elolvasom és megmarad bennem. Eléggé mindenevő vagyok, most olvastam pl. Ken Follet Könyörtelenül c. művét, de még két hónap és semmire nem emléxem majd belőle. A Harry Potter ennél lényegesen jobban áll.

Ami az utolsó köteteket illeti, ott előkerül élet és halál, és küzdelem a halhatatlanságért (horcruxok), barátok halála miatti tényleges veszteségek, szóval Harry több már mint egy sima sztár, aki átgyalogol az életen. Nekem ez bejött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés