Igazat, ne csak valódit...

2021. december 17. 22:24

Surján László
mkdsz.hu
Annak idején elQrták a kormányzást és az ünneplést is. Most pedig elszúrják a történtek kezelését.

„Fel nem foghatom, hogy miért nem kezeli az ElXurtuk film ügyét a baloldal úgy, ahogy a készítői felkínálták nekik: egy politikai témájú krimiről van szó, ami nem dokumentum játék. Az érintettek akkor tennék a maguk szempontjából jól, ha mint krimit értékelnék a filmet, erényeivel és hibáival.

Most, hogy kiosztották az ezévi Arany Medált, Gubás Gabinak került a célkeresztbe. Egy másik díjazott, Molnár Áron fontosnak tartotta, hogy elhatárolódjon tőle. Olvasom, hogy a facebook oldalán ekként elmélkedett: »(…) Az én kérdésem csak annyi, hogy vajon amikor elolvasta Gabi a forgatókönyvet, és odajutott, amikor Dobrev Klára azt mondja, hogy „járulékos veszteség, ha az ártatlanul arra járó emberek is veszélybe kerülnek, miután a rendőrök lecsapnak a tüntetőkre”, akkor vajon elgondolkodott-e színészként, hogy ez igaz-e? Hogy ez valóban elhangzott-e? Rákérdezett-e? Utánajárt-e? Ahogy azt egy valódi színész tenné. És vajon gondolsz-e, Gabi, arra a bűntudatra, amikor rákérdeznek majd a gyerekeid, hogy ez tényleg így történt-e? Lesz egyáltalán egy szemernyi bűntudatod is, hogy hazudtál, hogy nem néztél utána? (…)«

Hogy egy színdarab, egy film mennyire felel meg a történelmi hűségnek, az külön téma. A lényeg az, hogy nem kell megfelelnie. A perrel fenyegető Apró klán, a Gubás Gabi Arany Medáljától elhatárolódó Arany Medálos Molnár Áron, de még a filmben magára ismerő közvéleménykutató is mind azt bizonyítják, hogy a fordulatos, mesének is tekinthető krimi – bár nem a valódit mondja, – de éppen ezáltal az igazat. Ha nem azt tenné, nem fájna nekik.

Molnár felvetése egyébként abszurd. Kárhoztatható-e Simándy József, hogy vállalta a Bánk Bán címszerepét, holott a királynőt nem Bánk Bán, nem akkor, nem úgy ölte meg? Ettől Katona és Erkel remekművet alkotott és igazat írt.

Köszönjük Molnár Áronnak, hogy facebook bejegyzésével bizonyította: az ElkXurtuk film 2006 ősze igaz bemutatása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gubás Gabit tudom ki. Gratulálok a díjhoz. De ki az a Molnár?

@Szerencse
Jöttek bősz kurvák, pártok, faszentek,
Filmesek, költők és egyéb lánglelkek,
Újságok, rádiók a nyomunkban jártak,
A pénz helyett meg ott volt az önimádat.

:-) köszi. De viccnek szántam:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés