Koszovói börtönöket bérelne Dánia

2021. december 16. 19:50
Koppenhága büntetés-végrehajtási intézetei túlzsúfoltsága miatt folyamodna a szokatlan megoldáshoz – írta meg az Euronews.

„Tennünk kell valamit, mert a rendszer katasztrofális helyzetben van. Nincs elég dolgozó és férőhely. Konkrét problémára találtunk megoldást, vészhelyzetben vagyunk, itt pedig van háromszáz ágy, ami enyhít a nyomáson" – indokolta a döntést Karina Lorentzen Dehnhardt szocialista képviselő. Elsősorban olyan külföldi foglyokat szeretnének Koszovóba küldeni, akik dán börtönökben raboskodtak, de elrendelték a kitelepítésüket – tette hozzá. 

A dán parlament arról is döntött, hogy 2025-ig ezer új belföldi férőhelyet hoznak létre. A helyzet kezelése azért is szükséges, mert a várakozások szerint a bebörtönzöttek száma tovább fog növekedni a következő években – írta meg az Euronews. 

Fotó: Armend NIMANI / AFP

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jobbiknak volt olyan ötlete, hogy a veszélyes bűnözőknek Szibériában kellene börtönt bérelni, egy csomót spórolhatna a költségeken a magyar állam.
Erre a dánok lényegében megvalósítják az ötletet, Koszovó is EU-n kívüli terület.
Ha nem emelnek ellene kifogást a különböző NGO-k, akkor a végén még tényleg Szibériába lehet vinni a veszélyes, visszaeső bűnözőket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés