Az egyházak gyűlölködő pártpropaganda eszközeivé váltak

2021. december 15. 7:35

Niedermüller Péter
Facebook
A kirekesztő nyilatkozatra nem a Teremtő, hanem a Fidesz propagandaosztálya hatalmazta fel őket.

„Lassan, de biztosan körvonalazódik a botrány. Néhány nappal ezelőtt 14 vallási közösség vezetője ünnepélyes nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy »a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg«, és ezt a kijelentést kiegészítette azzal, hogy »megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát«. Hogy ki kérte, vagy ki hatalmazta fel ezeket az egyházakat egy ilyen kirekesztő nyilatkozat megtételére, az nehezen – vagy nagyon is könnyen – érthető. Nyilván nem a Teremtő, hanem a Fidesz propagandaosztálya.

A szomorú és elképesztő az, hogy ezek az egyházak – tegyük hozzá azóta a nyilatkozatot szintén aláíró Mazsihisz bocsánatot kért – eleget is tettek ennek a kérésnek. Ócska, gyűlölködő pártpropaganda eszközeivé váltak. Ahelyett, hogy mindenki emberi méltósága mellett, mindenféle kirekesztés és megbélyegzés ellen álltak volna ki, szégyenletes módon éppen a »zsidó és keresztény értékrend« alapelveit, az elfogadást és a szeretetet gyalázták meg. És mindezt röviddel karácsony előtt…”

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Niedermüller kirekesztésról ír, holott az ő, az Istent kirekesztő nézete az oka a saját értetlenségének. Niedermüller nincs tisztában azzal az alapvető lét-összefüggéssel, hogy az Istent nem lehet kirekeszteni, mert ő minden teremtményi létezés kezdete. Niedermüller megnyilatkozása iskolapéldája annak, hogy egy tanulatlan-képzetlen politikus mekkora károkat tud okozni.

A Fidesz hozta a többezer éves zsidó törvényeket is:

Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Péter!

Egy sötét, rasszista bunkó vagy , ugye emlékszel a Heti TV és a 100 Tagú Cigányzenekar elzavarására? Szégyen, hogy a fővárosban kerületi polgármester lehet ilyen primitív ember. persze ez a kerületi lakosokat minősíti. Nálunk, a XIII.kerületben szerencsére más a helyzet, polgármesterünk egy intelligens, felkészült ember.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés