Kerpel-Fronius: A főpolgármester rendelte meg a Városháza hasznosításáról szóló dokumentumot

2021. december 15. 10:55
„Ööö, azt hiszem, hogy ööö, részben én” – válaszolta zavartan a főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy ki volt az anyag előterjesztője.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában elismerte, hogy Karácsony Gergely tett feljelentést a Városháza-ügyben, de szerinte furcsa, hogy a Városházán tart házkutatást a rendőrség, miközben a Városházától teljesen független emberek valószerűtlen állításokat tettek valószerűtlen, titkosszolgálati eszközökkel készült felvételeken.

A leggúnyosabb – mondta –, hogy az információkat Anonymus álcája mögött tették közzé. A főpolgármester-helyettes szerint azt kell megvizsgálni, milyen körülmények között jöttek létre ezek a tartalmak, és milyen színvonalon.

Kerpel-Fronius hangsúlyozta, a Városháza eladása nincs napirenden. Arra a kérdésre, hogy volt-e valaha, úgy reagált: tavaly novemberben megvitattak egy dokumentumot, ami megnézte, mit lehet kezdeni az ingatlannal. Ezt a dokumentumot a főpolgármester rendelte és a főpolgármesteri kabinet tárgyalta. Itt több verziót is elemeztek, hogy mi lenne a gazdaságos, ebben valóban felmerült a Városháza eladásának a lehetősége is, de végül elvetették.

„Ööö, azt hiszem, hogy ööö, részben én” – válaszolta zavartan a főpolgármester-helyettes, amikor a műsorvezető megkérdezte, hogy ki volt az anyag előterjesztője. „De milyen érdekes” – nevetett fel Rónai Egon – „nem emlékszik rá?”

„De” – válaszolt a főpolgármester-helyettes, aki azt is elmondta, a főváros vagyonkezelőjével készíttette az előterjesztést. Kerpel-Fronius kijelentette, egyetértett azzal a döntéssel, hogy csak fegyelmi büntetést kapott a cég vezérigazgatója, holott Barts J. Balázs annak ellenére tárgyalt a Városháza esetleges eladásáról, hogy a városvezetés hónapokkal korábban eldöntötte, erre nem kerülhet sor.

A főpolgármester-helyettes nyilatkozatát a témában az alábbi videóban hallgathatja vissza:

 

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendben, de akkor miért nem ez volt Karácsony első reakciója? Miért nem érvelt ezzel a győztes vezérkar?

Kerpel-Fronius: A főpolgármester rendelte meg a Városháza hasznosításáról szóló dokumentumot.
Csak közben Karácsony elfelejtette, mit rendelt meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés