Kerpel-Fronius: A főpolgármester rendelte meg a Városháza hasznosításáról szóló dokumentumot

2021. december 15. 10:55

„Ööö, azt hiszem, hogy ööö, részben én” – válaszolta zavartan a főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy ki volt az anyag előterjesztője.

2021. december 15. 10:55
null

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában elismerte, hogy Karácsony Gergely tett feljelentést a Városháza-ügyben, de szerinte furcsa, hogy a Városházán tart házkutatást a rendőrség, miközben a Városházától teljesen független emberek valószerűtlen állításokat tettek valószerűtlen, titkosszolgálati eszközökkel készült felvételeken.

A leggúnyosabb – mondta –, hogy az információkat Anonymus álcája mögött tették közzé. A főpolgármester-helyettes szerint azt kell megvizsgálni, milyen körülmények között jöttek létre ezek a tartalmak, és milyen színvonalon.

Kerpel-Fronius hangsúlyozta, a Városháza eladása nincs napirenden. Arra a kérdésre, hogy volt-e valaha, úgy reagált: tavaly novemberben megvitattak egy dokumentumot, ami megnézte, mit lehet kezdeni az ingatlannal. Ezt a dokumentumot a főpolgármester rendelte és a főpolgármesteri kabinet tárgyalta. Itt több verziót is elemeztek, hogy mi lenne a gazdaságos, ebben valóban felmerült a Városháza eladásának a lehetősége is, de végül elvetették.

„Ööö, azt hiszem, hogy ööö, részben én” – válaszolta zavartan a főpolgármester-helyettes, amikor a műsorvezető megkérdezte, hogy ki volt az anyag előterjesztője. „De milyen érdekes” – nevetett fel Rónai Egon – „nem emlékszik rá?”

„De” – válaszolt a főpolgármester-helyettes, aki azt is elmondta, a főváros vagyonkezelőjével készíttette az előterjesztést. Kerpel-Fronius kijelentette, egyetértett azzal a döntéssel, hogy csak fegyelmi büntetést kapott a cég vezérigazgatója, holott Barts J. Balázs annak ellenére tárgyalt a Városháza esetleges eladásáról, hogy a városvezetés hónapokkal korábban eldöntötte, erre nem kerülhet sor.

A főpolgármester-helyettes nyilatkozatát a témában az alábbi videóban hallgathatja vissza:

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mukesz
2021. december 21. 10:45
Ezt a patkányt:)
leveles
2021. december 16. 09:11
Hány zsidó van közöttük?
fabulon a bőre őre
2021. december 15. 20:42
Tarlós: Kerpel-Fronius bukott vállalkozó.
fabulon a bőre őre
2021. december 15. 20:04
Miért kapott Barts fegyelmit? Munkaügyi per? Kártérítés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik