Der Spiegel: Orbán Viktor „lehetetlenné tette” az országban a menedékjog iránti kérelem benyújtását

2021. december 15. 9:43
A német lap szerint Magyarország menekültpolitikája miatt már több jogsértési eljárás indul az országgal szemben, mivel az nemcsak az európai, hanem a nemzetközi jogot is sérti.

A Der Spiegel cikket közölt a tegnap Mórahalomnál történt baleset kapcsán, melynek során a rendőrök elől való menekülés közben bekövetkezett karambolban hét menekült vesztette életét. A cikk megemlítette, hogy a jobboldali nacionalista Orbán Viktor gyakorlatilag „lehetetlenné tette” az országban a menedékjog iránti kérelem benyújtását. 2015 óta fémkerítés húzódik a Szerbiával közös határon, és az ebből az irányból érkező menekülteket a hatóságok eljárás nélkül visszatoloncolják Szerbiába.

Magyarország menekültpolitikája miatt már több jogsértési eljárás indult az országgal szemben, mivel az nemcsak az európai, hanem a nemzetközi jogot is sérti – számoltak be. Továbbá a lap leírja, hogy Orbán Viktor novemberben felajánlotta a nyugat-európai államoknak, amennyiben erre igény van, hogy megnyitja a menekültek számára a Magyarországon keresztül vezető folyosókat.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Spiegel cikkéhez 175 hozzászólás érkezett.

91 egyetértéssel találkozott ez a hozzászólás:
"...Az uniós jogi helyzetet a jelenlegi és a jövőbeni helyzethez kell igazítani. Beleértve az országot vagy a csoportos táborokat ilyen esetekre kötelezettek kitoloncolását.
Kinek ez nem sikerül: a német zöldek.
Köszönet Orbán úrnak."

67 egyetértéssel találkozott ez a hozzászólás:
"Köszönjük Magyarországnak a hatékony ellenőrzéseket. Sajnálom, hogy valaha is kritizáltam Orbánt, amiért nem tartotta be az uniós menekültügyi törvényeket. Hatalmas milliárdosok arra használják anyagi erőforrásaikat, hogy megpróbálják úgy alakítani a közvéleményt, hogy jóvá tudjuk tenni az olcsó migráns munkavállalók millióinak beáramlását. Jó, hogy Magyarország törvényt hozott ez ellen."

Van sok logikusan gondolkodó ember Németországban.
Mégis a hülyeség egyre magasabb szintet ér el a művelt nyugaton a jogászkodásban.
A Harry Potter szerzője, J.K. Rowling írt arról a Twitteren, kigúnyolva a skót rendőrséget, amiért azt mondták, hogy a magukat nőként azonosító, de férfi nemi szervvel rendelkező erőszaktevők által elkövetett nemi erőszakot nők által elkövetettként fogják rögzíteni.
A Harry Potter szerzője, J.K. Rowling utalt arra, hogy megvalósulóban van a való életben mindaz az abszurditás, amelyről Orwell 1984 című regényében írt.
Az a tény, hogy Skóciában a férfi nemi szervvel rendelkező erőszaktevők által elkövetett nemi erőszakot nők által elkövetettként fogják a rendőrök rögzíteni arra utal, hogy A TUDATLANSÁG: ERŐ jelmondat valósággá vált az LMBTQ sikeres agymosása eredménye képen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés