Boldog Mikulást!

2021. december 12. 9:12

Németh Péter
Népszava
Nem állítom, hogy a nyelvi innováció járta át Orbánt, amikor a parlamentben Jakabnak válaszolt.

„Nem állítom, hogy a nyelvi innováció járta át Orbán Viktor gondolatait, amikor hétfőn a parlamentben Jakab Péternek válaszolt. Boldog Mikulást, mondta a miniszterelnök, amiben legfeljebb annyi volt az újítás, hogy most nem Boldog Karácsonyt kívánt, mint tette ezt négy évvel ezelőtt.

Márpedig, bár Orbán már egyre többször csúszik bele a régi sablonokba, azért nem annyira igénytelen, mint ez a mostani poén mutatja. Mellesleg az a négy évvel ezelőtti viccelődés nagy nevetést váltott ki az ő hálás közönsége soraiban – lásd még: 133 bátor ember –, most viszont még egy mosolyt sem láttam a képviselők arcán. Amúgy pedig ez a mostani jakabpéteri kiszólás eléggé durva volt, a pártelnök konkrétan lemaffiázta a Fideszt és annak vezetőjét. Lássuk be, erre nem a legfrappánsabb válasz a Boldog Mikulást…

Ennél, ismétlem, többre képes a kormányfő. Ha csak nincs a fejében olyan ismeret, ami féket rak a nyelvére, megfontoltabbá teszi. Márpedig a keddi történések ismeretében talán nem túlzó a feltételezés: Orbán hétfőn már tudta, hogy másnap milyen hírbomba fog robbanni. Vagyis egy pillanatig se higgyük, hogy ő maga is csak az újságokból értesült arról, Polt Péter mivel gyanúsítja parlamenti államtitkárát, igazságügyi miniszterhelyettesét, Völner Pált.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés