Gulyás: Bármennyire nem jutnak el a józan hangok a brüsszeli buborékba, a vezetőknek ki kell kényszeríteniük polgáraik akaratát

2021. december 12. 10:40
A miniszter szerint nem az Európai Unió Bíróságának kell kimondania a hatáskörök határait.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar Alkotmánybíróságnak, nem pedig az Európai Unió Bíróságának kell kimondania, hogy melyek a Magyarország és az EU által közösen gyakorolt hatáskörök határai. Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt:

csatlakozásunkkor azt vállaltuk, hogy bizonyos hatásköröket az Európai Unió intézményei útján közösen gyakorlunk”, de ez az elv csak meghatározott területekre érvényes.

Példaként említette, hogy a közös piacra és annak versenyjogára vonatkozó szabályok közösek, de a határok és az őshonos népesség védelme nem, utóbbiakban „kizárólag a magyar kormány és a magyar választópolgárok jogosultak döntést hozni”.

Gulyás Gergely hangsúlyozta:

bármennyire nem jutnak el a józan, értelmes hangok a brüsszeli „buborékba”, a tagállamok vezetőinek ki kell kényszeríteniük, hogy saját társadalmaik akarata érvényesüljön.

A jogellenesen Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárokkal összefüggésben pénteken közzétett határozatában az Alkotmánybíróság kimondta: amennyiben az Európai Unióval (EU) közös hatáskörgyakorlás hiányosan érvényesül, Magyarország jogosult a nem kizárólagos uniós hatáskör gyakorlására, addig, amíg az EU intézményei nem teszik meg a közös hatáskörgyakorlás hatékony érvényesítéséhez szükséges intézkedéseket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Először, másodszor és harmadszor:
Honnan merészeli a megnevezést ez a Soros-szervezet, amely Európai Bíróságként téveszt meg európai százmilliókat?
A "bírái" kivétel nélkül liberális, baloldali, nyilvánvalóan Soros-kiképzésen átment: terrorista.
AZ EU-választópolgárok felét sem fedik le.
Azaz: ítéleteik nevetségesek és abszurdak, mert Soros-elfogultak.

Nem kell megijedni a pénzmegvonás-fenyegetéstől, mert arra is lesz számunkra megfelelő megoldás. A döntő az, hogy semmiféle nyomásnak nem szabad engedni, mert a világosan átlátható jogi igazság Magyarország mellett van.

Inkább úgy mondanám, mivel nekünk sem esik jól, ha valahol szemétmagyaroznak:
Rossz-zsidóbérencek

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés