Kabul rózsája

2021. december 10. 11:16

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A jelleme. Az a baj ővele. És azon úgysem segíthet semmi sem.

„Szóval én egyszerűen nem hiszem el ezt.

De nem SZT kikezdhetetlen erkölcsi integritása és megkérdőjelezhetetlen hazaszeretete miatt, hanem mert makacsul él bennem a hit (illúzió?), hogy azért kamaszkorom legszebb nyara, legszebb álma, Amerika egyszerűen nem tarthat itt.

Úgyhogy én a magam részéről ezennel elhessegetem magamtól ezt a lehetőséget, így pusztán saját szórakoztatásom miatt játszom el a gondolattal, vajon mi történne, ha kiderülhetne, hogy mégis.

Mi lenne a következő lépés, ha mondjuk előkerülne SZT CIA-s SZT-tisztjének, kapcsolattartójának, mifenéjének a neve, személye?

Például lemondana SZT?

S lehet-e egyáltalán képviselő az, aki egy másik ország titkosszolgálatának embere?

Nyugaton számos országban az sem lehet semmilyen befolyásos pozícióban, aki kettős állampolgár. (Márki-Zay Péter például kanadai is, esküt tett az angol királynőre, hát nem furcsa? Pár éve a jobbikosok, élükön azzal a mára brüsszeli csinovnyikká előlépett Gyöngyösi Mártonnal, még listázni akarták a zsidókat a parlamentben, azzal összefüggésben, hogy melyiküknek van izraeli állampolgársága is, most fel sem merül bennük ez a kérdés vajon?)

Mindegy, persze.

Hiszen SZT-ről úgysem fog kiderülni semmi, nyilván. Úgyhogy ezek afféle felesleges képzelgések csupán, ostoba kérdések.

Kabul rózsájával nem az a (legnagyobb) baj, hogy CIA-ügynök. Hiszen nem lehet az. Hanem a jelleme. Az a baj ővele. És azon úgysem segíthet semmi sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

válasz erre
brumisajt 2021. december 10. 8:37
54
@Igazságpárti
Tényleg azt mondta, hogy a kommunizmus miatt sokan élnek ma nehezen?!

" a kommunizmus és a rendszerváltás miatt sokan élnek még most is nehezen " Itt soha nem volt kommunizmus te balfasz.Takarodj vissza általános iskolába.
"Kiemelte, hogy a kommunizmus miatt sokan élnek ma nehezen."

Elnézést a kérdésért, de mi a fasz?????

A kommunizmus miatt???? 32 évvel ezelőtt volt az állítólagos rendszerváltás, hülyegyerek. És az elmúlt 100 év legjobb 10 éve után vagyunk, te meg most éppen a kommunistákat hibáztatod??? Miért nem a tatárjárást?

Miközben ömlik a pénz az EU-ból, bazdmeg, csak nem kellett volna ellopni, ugye, és akkor talán kevesebben élnének nehéz körülmények között.
Ő magukra gondolt, hisz most is valami hasonlót építenek..Sztálin ,Rákosi mintájára

Orban elvtars-nertars,30 eve volt a rendszervaltas,azota nem kommunistak iranyitjak az orszagot allitolag( mondjuk kovernek igaza volt,ti komcsi kutyak sosem lesztek demokratikus szalonnak)….a nemetek a haboru utan,30 ev alatt a vilag egyik legfejletebb orszagat hoztak letre,kevesebb penzbol mint amit ti kaptarok…abban egyetertunk,hogy miatattok, falusi felkapaszkodott komcsik miatt sokan elnek nehezen.
Nobameg höhöö...Ezt a szabadságfokot nem bírta a kádári hatalom..paff höhöö....hazudsz orbánfelszopó ..höhöö..
A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982 májusában készített környezettanulmánya összességében jó kommunistának tartja Orbán Viktort, de visszatérően önérdekelvűnek, önhasznúnak titulálja:
"…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik."
Orbán Viktor Kádár belügyminiszterének kegyeltjeként került a Fidesz élére..
.az a valóság, ami az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé..."
"...Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna...."
"..A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.
Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál.
Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak..."/Egy kis történelem/menny szerezz diplomát te idióta..
Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos,mint Orbán Viktor gimnáziumi KISZ titkár,az apuci Orbán Győző a kőbánya párttitkára,az anyuka Sipos Erzsike néni pártbizottsági munkatárs aki tanítónői hivatását adta fel ,hogy fiacskáját a kis Viktort protekcióval a jogi egyetemre bedugja.
De szép társaság az őt,őket körülvevő ,a hatalomba pátyolgató érdek áruló KISZ titkárok :Rogán,Varga ,a drogos Dajcs Tompika ,a MSZMP tagok is ,mint Pozsgay Imre ,Szűrös Mátyás,Pintér Sándor,Matolcsy György ,Boros Péter,...és így sorban,de még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy miközben sok százezer kommunista család őszintén hitt a dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig ezek karrierista nyikhajként a többi rendszerváltó banditához hasonlóan csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár- rendszert.
A tragédia az, hogy míg a hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat,addig ezek az árulók gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázzák egykori sorstársait, elvtársaikat. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek kellenének, viszont szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senkik.
2015-ben az illiberális demokrácia honi létezésének szükséges, és bőven elégséges feltétele adott: a hatalom birtokosai felismerték, hogy bár a fél országot következmények nélkül ki lehet lopni a segge alól, a csirkefarhát árát nem szabad kispórolni a keményen dolgozó pénztárcájából. Annyira "jó érzés" minden pénteken meghallgatni, hogy minden csodálatos, minden rendben van, milyen jól élünk, és hozzánk képes Európa összes többi népe csak toprongyos senkiházi...
Már 11 éve, hogy lefelé andalgunk.Nos a nyugdíjak reálértéke 2010 óta kb 40%-al csökkent.
A saját szarukat rákenik Fletóra, mondván 2010 előtt csökkent a nyugdíjak értéke, ami nem igaz, mert kb 35%-al nőtt
hazudnak napi 48 órában!Aki most a női 40-nel elegy nyugdíjba, 10 évet ha dolgozott az átkosban... Fiatal volt, volt munkája, ha gyereket szült, volt bölcsi, ovi, volt lakhatás (építkezés, szolgálati lakás, épültek a lakótelepek, nem egy luxus, de van hol kezdeni)... Aztán jött a rendszerváltás, több, mint a fele időben fidesz kormány volt. Ha most nem túl jó neki, azt azért nehéz lesz másra kenni...
Hazugság. Mennyi az infláció 7,5 % , mennyi nyugdíjemelés lesz? 5 %. Tudsz te számolni?Ha jól emlékszem, akkor az a népszavazás érvénytelen volt. Ami pedig a nyugdíjakat illeti, eddig nem nagyon izgatta Orbánt a pontos elszámolás, mert minden évben alábecsűlték az infláció mértéket, és ennek megfelelően a nyugdíjemelések sem érték el a valós inflációs számokat. Látva a számokat ez lesz most is, bármit hazudozik Orbán.
A nyugdíjas termeli a GDP-t is. Ja bocs,nem ide.
sok nyugdíjas dolgozik. Hogy ne haljon éhen.
Hetente kapnak valami pluszt a nyugdíjasok. Nem zavar, ha eltekintek attól, hogy ez a mi pénzünkből történő szavazatvásárlás, és attól is, hogy van még milliónyi másik társadalmi csoport, amelyik száz százalékos lófaszt kap a seggébe, nem pénzt, de azért most már kurvára unom ezt.
És hitelből
Marinéni örül a nyugdíjemelésnek?
- Hát hogyne örülnék? Mindenkinek jól jön a pénz!
- Az nem zavarja, hogy hitelből kapták és majd az unokájának kell visszafizetnie?
Az én véleményem Orbánról,ha valaki látta és hallotta 1989-ben a Nagy Imre üres koporsója mellett a szakállas őrült rikácsolását és volt füle hozzá,idézőjelben,már akkor kiütközött a mérhetetlen,kíméletlen Nérói hatalomvágy,amit azóta egy Horthy fasiszta rendszert utánzó,annak minden diktatórikus,elnyomó elemét tartalmazó rendszerré a NER-é alakított át.
A FideSS, mivel nem egy demokratikus párt, sőt már régóta nemis párt ,hanem bűnözők maffiája,mindent el fog követni annak érdekében, hogy hatalmát megtartsa, nem fog visszariadni a törvénytelen, mocskos eszközöktől sem, ne higgye azt senki sem, hogy a hatalmat, önként és dalolva fogja átadni..
Orbán úgy akar erős Magyarországot, hogy lemorzsolja a gyengéket. Nem bántja őket, csak törvényeket hoz s ezekkel a törvényekkel lassú halálra ítéli őket.
Orbán: Mi akarjuk meghatározni, mi legyen Brüsszelben
Ez könnyen sikerülhet, ha alapítanak egy várost Brüsszel néven. Mondjuk felcsút mellett.
Az eheti pénteki halandzsálását a következőkben lehetne röviden minősíteni, különösen tekintettel a Brüsszelt megváltoztatni akaró álságos propagandára..
Nos, az emberek életét jobbítani akaró vezetők ezen a hétvégén egy nagy demokrácia konferencián küzdenek céljaik eléréséért, mások meg addig disznóólba készülnek.
"A magyar szabályok nem engedélyezik a migrációt, " Orbán alatt közel 60 ezer migrit fogadtunk be, köztük egy rakás bűnözőt, akik zsebből kifizették a magyar papírokat. A migrik venezuelaiak, mongolok, vietnámiak és egy rakás fekete afrikai - mert már csak ezekkel tudják a gyárakban pótolni a kiesett munkaerőt. S mielőtt még valami fasztroll azt merné ideböfögni hogy ez kamu, elmondanám, épp most keresett meg minket egy cég, akik az ilyen országból behozott embertömeget akarják szakmára és a magyar nyelv alapjainak elsajátítására oktatni. Szóval elmehet a hülye dumájával orbán oda, hová mindannyian kívánjuk!
De az Orbánmigránsait Orbán hozta ide a nyakunkra. A gyilkosokat, a nemierőszakolókat is meg a rossebsetuggya, még kimindenkit!
Neki szabad.Magyarországon még 2050-ben is a kommunisták miatt lesz minden, amikor a románok már annyival fejlettebbek lesznek, mint most a csehek. Mondjuk a románoknak könnyű, náluk biztos nem volt gaz komonizmus.Meg a lényeg az, hogy jön a választás
Százmilliós vagyont találtak a Völner Pál családjához köthető cégnél
Völner ügyön még dolgoznak, hogy most a végrehajtó maffia, a baloldal, Brüsszel vagy egy mosogatógép szerelő húzta csőbe azt az ártatlan keresztény tisztalelkű embert..
Pegazus, elszabadulo inflacio, elbaltazott jarvanykezeles? Kinos kerdesek ezekkel kapcsolatban?

Ugyaaaaaaaaaaan, vezér ledobta az atombombat, a birkak csak errol fognak beszelni, csak ezert fognak halalkodni.
Folytatódik a kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen a „gyermekvédelmi” törvény miatt
Az uniós alapértékek nevében sürgeti, hogy Magyarország tartsa tiszteletben a szólásszabadsághoz, illetve az LMBTQ személyek diszkriminációmentességéhez fűződő alapvető jogokat.
Azért nem jön az új EU-s pénz, mert nem bízik az EU a magyar jogállam működésében..höhööö..
A tavalyi értékeléskor fennálló jogállamisági problémák túlnyomó többsége idén is megmaradt, némelyek pedig súlyosbodtak”

Na bújj vissza szépen a nemzetmegvezető seggébe ,ott nyugodtan maszturbálhatsz senki nem lát ,de nem is kíváncsi az üres böffentéseidre .

Ha az afgánok ügye érdekli Szabót, akkor az amerikai nagykövetség előtt kéne naphosszat rikácsolnia.

A Kabul rózsája, mennyivel eszményibb mint a KGBélája.

Mert a Népszabadság egykori munkatársa jellemes ember??? Ez most komoly??
Már az sem akármi, hogy lett ennek a munkatársa:

"1993 nyarán hosszas egyeztetéseket követően
a Népszabadság munkatársa lettem. Ne kérdezzék miért,
ma már én sem tudom. Hirtelen jó ötletnek tűnt."

"A magyar politikában majd száz éve időről időre felütik a fejüket nemzetközileg kiképzett ágensek..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés