Pénzbüntetést kapott a Tour de France-on tömegbukást okozó szurkoló

2021. december 9. 21:10
A bresti bíróság 1200 euró (439 ezer forint) megfizetésére kötelezte a 31 éves nőt, akinek útra betartott táblájában a négyszeres időfutam-világbajnok német Tony Martin fennakadt és elesett.

Mivel az eset – 46 kilométerrel a cél előtt – a mezőny elejében történt, több mint 50 versenyző volt érintett a bukásban. A földre kerültek között volt az esélyesek közül a szlovén Primoz Roglic, de ő folytatni tudta a versenyt. Kevésbé volt szerencsés a német Jasha Sütterlin, akit kézsérüléssel kórházba szállítottak és feladni kényszerült a viadalt, míg a spanyol Marc Soler teljesítette ugyan a szakaszt, de másnap már nem állt rajthoz, miután a vizsgálatok mindkét karjában törést mutattak ki.

A történtek után a baleset okozója eltűnt a helyszínről, de pár nappal később feladta magát.

Az ügyészség négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért rá gondatlanságból elkövetett testi sértés és közveszélyokozás miatt. A tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlott felismerte tette súlyát és sajnálja a történteket.

A Tour de France szervezői nem terveznek további jogi lépéseket,

a profi kerékpárosokat tömörítő nemzetközi szervezet (CPA) viszont igen, mert szeretné elérni, hogy a szurkolók jobban tiszteljék a kerékpárosokat, akik közül néhányan egy ilyen eset után nem tudják folytatni versenyüket, melyre hónapokig készültek.

(MTI)

Fotó: JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés