Karácsony Gergely volt főtanácsadója nagyon jól járt a baloldali hatalomváltással

2021. december 9. 12:00

Kontra
Kontra
A baloldalon mindennél fontosabb a belsős pozícióosztogatás. Még az anyagi problémáknál is.

„Hiába van romokban a fővárosi költségvetés, vannak olyanok, akiket ez a legkevésbé sem érint. Gál J. Zoltán Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnökeként lett a baloldal befolyásos háttérembere, a legutóbbi önkormányzati választás után »rovott múltja« ellenére át tudta menteni hatalmát a Városházára.

Idén októberig havi egymillió forintért osztogatott tanácsokat a főpolgármesternek, úgy, hogy közben sokáig közel félmilliós fizetést kapott az egyik budapesti cég igazgatósági tagjaként. Miután főnöke visszalépett az előválasztás két fordulója között, váratlanul lemondott tisztségéről. Egy darabig úgy nézett ki, ezzel el fog tűnni a süllyesztőben, azonban végül puhára esett. A jelek szerint a baloldalon mindennél fontosabb a belsős pozícióosztogatás. Még az anyagi problémáknál is.

Gál J. Zoltán – Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egykori kabinetfőnökeként – a 2010 előtti világ egyik jól ismert háttérembere.
Ehhez képest az ellenzékváltás ígéretével fellépő Karácsony Gergely az elsők között vette be őt a stábjába. A Kontra birtokába került szerződések alapján Gál J. Zoltán havi 1 millió forintért adott tanácsokat a főpolgármesternek. Arról nem is beszélve, hogy ezzel egy időben közel félmillió forintért ült be az egyik fővárosi társaság igazgatóságába.”

Címlapkép: MTI/MEH

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés