Elérhetővé teszik a névjegyzéki adatokat

2021. december 8. 14:02

Szél Bernadett
Facebook
A Fidesz sunyi módon, salátatörvénybe rejtve legalizálta a voksturizmust.

„Elértük: a Nemzeti Választási Iroda jövő héttől heti bontásban közzéteszi a választókerületi és települési szintű névjegyzéki adatokat! A Fidesz sunyi módon, egy salátatörvénybe rejtve legalizálta a voksturizmust. Sosem hittünk a »nincs mit tenni«-ben, ezért Szabó Szabolcs -csal levelet írtunk a Nemzeti Választási Irodának és azt kértük, mostantól kezdve rendszeresen, egészen a választás napjáig, települési bontásban hozzák nyilvánosságra a névjegyzéki adatokat. Így láthatjuk majd, ha egy település lakosságszáma hirtelen megugrik, és le tudjuk buktatni azokat, akik fiktív lakcímeket hoznak létre csak azért, hogy olyanok is szavazhassanak, akik soha nem is jártak a környéken. A választás kitűzésétől kezdve ez az adatszolgáltatás amúgy is kötelezettsége az NVI-nek, de addig még egy-másfél hónap hátravan, és addig igen kényelmesen be tudná vetni ezt a csalási technikát a Fidesz.

Nagy Attila, az NVI elnökének friss válaszából megtudtuk, hogy az iroda eleget fog tenni a kérésünknek, és már a jövő héttől, heti rendszerességgel elérhetővé fogja tenni a névjegyzéki adatokat. Így bárki elemezheti majd ezeket, és jelezheti, ha bármi gyanúsat lát. Mi is meg fogjuk tenni és erre biztatunk mindenkit! Fontos: ezer technika létezik a csalásra, messze nem állítom, hogy ezzel mindent megoldottunk, sőt — pontosan tudom, mennyire gátlástalan módon viszonyul a politikai hatalomhoz a Fidesz. De most eggyel nehezebb lesz nekik, és ez fontos. Egy lépést tettünk előre. És ha mindenki megteszi a maga egy lépését, nyerni fogunk! Jelentkezzenek szavazatszámlálónak, aktivistának, osszák meg a szabad hegyek kommunikációját, ez most a tettek ideje!”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azok lebuktatásával mi lesz, akik az EU-ból jönnek voksolni, ahogy az a budapesti önkormányzati választásokon történt?

Akkor önkormányzati választáson miért voksolhat?

Ez akkor azt jelenti, hogy egy EU-s állampolgár ha minden tagállamban rendelkezik bejelentett lakcímmel, akkor mindenhol szavazhat önkormányzatin?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés