A magyar miniszterelnök gusztustalan módon válaszolt

2021. december 8. 8:08

Niedermüller Péter
Facebook
A halálozási arányok egész Európában Magyarországon a legrosszabbak.

„A magyar miniszterelnök a Parlamentben különösen gusztustalan módon válaszolt azokra az ellenzéki kérdésekre, amelyek arra kérdeztek rá, miért Magyarországon a legmagasabb a járvány áldozatainak a száma. A rendelkezésünkre álló statisztikai adatok ugyanis egyértelműen mutatják, hogy a halálozási arányok egész Európában Magyarországon a legrosszabbak – és mindegy, hogy milyen számítási módszert, milyen statisztikai adatokat használunk. Orbánnak erre azt sikerült válaszolnia, hogy aki a kiemelkedő magyarországi halálozási adatokról beszél, az gusztustalan támadást intéz az egészségügyi dolgozók ellen.

Az ember nem akar hinni a szemének. Ez egy miniszterelnöki válasz egy ilyen súlyos, a magyar társadalmat mélyen megrázó tragédiára? Miközben már eddig is egy kisebb magyar város népességét vesztettük el a járványban, a miniszterelnök ennyit képes mondani? Persze mindannyian tudjuk, nem az erejüket megfeszítve dolgozó egészségügyi dolgozók, hanem a dilettáns, összevissza kapkodó, politikai szempontokat szem előtt tartó és azokat érvényesítő, semmiféle felelősséget nem vállaló kormány felelős a több tízezer áldozatért. És ezen a tényen semmiféle miniszterelnöki mellébeszélés nem változtat.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,A halálozási arányok egész Európában Magyarországon a legrosszabbak.,,
Tegyük a mérleg másik serpenyőjébe:
A krónikus betegek számának aránya a legnagyobb Magyarországon az EU-ban. Mindez a 2002-2010 közötti egészségügyi kormányzat ,,sikeres,, kormányzásának az eredménye.
Kormányzásuk alatt huszonhatezer fővel csökkentették az egészségügyben dolgozók létszámát, kórházakat szüntettek meg, ágyszámokat építettek le, elmaradtak a felújítások, karbantartsátok, a leamortizálódott eszközök korszerű eszközökre történő cseréje.

Mondjuk az erősen valószínű, hogy ha ők volnának kormányon, sokkal kevesebb volna a kovid halott... Csak valahogy a többlethalálozás alakulna ugyanúgy vagy még rosszabbul. Azt nem lehet igazán kozmetikázni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés