Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész

2021. december 7. 8:53
A végrehajtói kar elnökét nemrég őrizetbe vette a rendőrség, Schadl György a hírek szerint pénzt szedett a végrehajtói tagságtól. Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, bosszú robbanthatta ki a végrehajtók botrányát. Bár a kormányzati reformcsomag tiszta és világos jogi helyzetet teremtett, a végrehajtók körüli botrányok és a szervezeten belüli harcok megmaradtak.

A végrehajtói kar elnökét nemrég őrizetbe vette a rendőrség

A végrehajtók szervezeten belüli harcait mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a végrehajtói kar elnökét nemrég őrizetbe vette a rendőrség. Schadl György a hírek szerint pénzt szedett a végrehajtói tagságtól. Pikánssá teszi az ügyet, hogy a „lekapcsolt” elnök felesége is végrehajtó, édesanyja pedig Gyurcsány Ferenc titkárnője volt. Az ügy részleteiről bővebben ide kattintva olvashat.

Bosszú, luxusszálloda, Dubaiba menekülés – rövid összefoglalónk a végrehajtóbotrányról
Mi is ez a végrehajtó botrány, ami miatt most titkos nyomozás folyik? Hogy jön ide Gyurcsány, Dubai és egy sárvári luxusszálloda? Bővebben is érdekel...

A vizsgálat idejére felfüggeszthetik Völner Pál miniszteri biztos mentelmi jogát is

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben. A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott – olvasható a Legfőbb Ügyészség keddi sajtóközleményében.

Mint a közleményben olvasható: Dr. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

A felmerült bizonyítékok alapján Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél dr. Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A büntetőeljárás dr. Völner Pál országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség – írja a Legfőbb Ügyészség.

Hozzáteszik: az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor nem lenne ügy. Ez épp a korrupció elleni küzdelem.
Vagy akkor Polt már nem is fideszes katona, hanem liberális élharcos?

Akkor a "gazdi" mégsem korrput?

Köszönjük Hadházy Ákos!

Még, még, még!

https://www.origo.hu/itthon/20..

Köszönjük Hadházy Ákos!

Még, még, még!

"Volner.
Pedig milyen higgadt, tisztafeju figuranak tunt....
Ez baj...nagy baj...
Nem neki..o csak megkapja mahd amit erdemel.
Nekunk nagy baj."

Milyen álszent sápítozás!
Hát mind ilyen, az egész NER!

"Ez nem jót jelent sajnos."

Ne sajnáld!
Az egész NER-rel ezt kell csinálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés