Csak mondja a magáét

2021. december 7. 7:40

Pilhál György
Magyar Nemzet
Az évtizede tartó, elsöprő Fidesz-győzelmek ellenére ma is zavartalanul uszíthat az ellenzéki sajtó.

»Mi az, amit ma nem rendezhet sajtó alá, nem mondhat mikrofonba, kamerába egy magyar ellenzéki újságíró? Csak egyetlenegy tabut mondjon, kiskezitcsókolom!« – kérleltem néhány napja ezeken a hasábokon a sajtószabadságért aggódó Donáth Anna Momentum-vezért. Válasz nem érkezett, holott tényleg érdekelt volna, hiszen az évtizede tartó, elsöprő Fidesz-győzelmek ellenére ma is zavartalanul uszíthat az ellenzéki sajtó, senki sem veszi el az Indextől a klaviatúrát, a Klubrádiótól a mikrofont, az ATV-től a kamerát, és a nagy fekete autó sem visz el senkit.

Válasz tehát nem jött, ellenben elnök asszony minap ismét klaviatúrához ült: »Orbán Viktor tíz év alatt gyakorlatilag a teljes magyar szabad médiát elfoglalta« – tájékoztatott, majd egy »jó hírt is« megosztott, miszerint az Európai Bizottság bejelentette, közös, EU-s médiaszabályozás jön, merthogy a Magyarországon kiépült propagandagép már az unió egységét is veszélyezteti.

Megjegyzem, jó múltkor a Freedom House is azon merengett, mi történt a magyar demokráciával a legsikeresebb év – 2006 – óta. (Mi meg épp akkortájt kutakodtunk a demokrácia után, de a gyurcsányi könny­gázfüstben valahogy nem találtuk.)

Aztán jöttek a kíméletlen Fidesz-kétharmadok, így már csak ez a néhány hiteles médium maradt (a teljesség igénye nélkül): RTL Klub, ATV, Klubrádió, Népszava, Hócipő, HVG, 168 Óra, Magyar Narancs, Nyugati Fény, Hírklikk, Élet és Irodalom, 444.hu, 24.hu, Átlátszó, Mérce, Alfahír, Azonnali, Magyar Hang, Telex, Index, Válasz, Blikk, Hetek, Propeller, Jelen, Kuruc.info stb.

Ez már a vég.”

Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Donáth Anna az elnök asszony minap ismét klaviatúrához ült: Orbán Viktor tíz év alatt gyakorlatilag a teljes magyar szabad médiát elfoglalta.
A kényszerképzetes elmebetegek is elzárkóznak a valóságtól.
Donáth Anna az elnök asszony tud magyarul, ismeri a magyarországi valóságot mégis hazudik, mint a vízfolyás.

A magyar médiapiac kiegyensúlyozott: nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív (84 százalék, 6,8 millió fő), mint balliberális forrásokból (83 százalék, 6,7 mil-lió fő), arányaiban elenyésző azok száma, akik kizárólag csak az egyik típusú médiából tájékozódnak.
2010-ben 33 balliberális médium működött Magyarországon, 2020-ra 48-ra emelkedett a számuk: mindössze 4 ilyen médium szűnt meg, miközben 19 új jött létre.
Jorge Buxade, a LIBE küldöttség spanyol tagja szerint:
„Több médiaszabadság van Magyarországon, mint Spanyolországban”
"A magyar média fele-fele arányban kormánypárti és ellenzéki."


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés