Mese az okos rezsicsökkentésről

2021. december 7. 9:50

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
A mese, hogy Hódmezővásárhelyen felújítottak 1 idősek otthonát, így 77%-kal csökkent a fogyasztás.

„Lemezt cserélt Márki-Zay Péter: miután rongyosra hallgattuk a jereváni rádióra emlékeztető slágert, az »Orbán betelepített 55 ezer migránst« refrénnel (a hír igaz, csak nem Orbán telepítette be őket, hanem jöttek legálisan, nem migránsok, hanem munkavállalók és keményvalutával érkező nyugdíjasok, és nem az iszlám kultúrkörből, hanem zömében Kárpátaljáról és az Európai Unióból), most itt az új nóta, »Okos rezsicsökkentés« címmel.

Ennek lényege, hogy Hódmezővásárhelyen felújítottak egy (1) idősek otthonát, és ott így 77 százalékkal csökkent az energiafogyasztás, tehát az ellenzék sokkal, de sokkal jobban csökkenti a rezsit, mint a Fidesz, amely az ország minden háztartásának rezsiszámláját csökkentette alapból 20 százalékkal, amivel »a fideszes oligarchák« jártak a legjobban, hisz kevesebbe kerül a medencefűtésük (micsoda relatív megtakarítás).

És egyébként is, a kormány semmit, de semmit nem tesz az energetikai korszerűsítés érdekében, de bezzeg ő.

Meggyőző mosollyal, kellő magabiztossággal adja elő a számot a miniszterelnök-jelölt, éljenzi is a közönség, de azért vizsgáljuk meg mégis közelebbről a szöveget.

A vásárhelyi idősek otthonának energetikai felújítását a Széchenyi 2020 program keretében finanszírozták, túlnyomórészt az állam által kezelt uniós pénzből, miután a város még 2016-ban megnyert egy erre irányuló pályázatot. Azaz MZP példás energetikai rezsicsökkentése úgy valósult meg, hogy az előző, fideszes városvezetés elgondolta és megpályázta, az orbáni állam az állítólagosan lenyúlt uniós pénzekből megfinanszírozta, Márki-Zay Péter pedig kemény munkával felavatta.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fűtés sokkal többet visz.
Az viszont igaz, hogy nem mindegy, milyen és mekkora házról, lakásról beszélünk.

A tram trainre is odatolta a képét. Abban sem volt semmi munkája.

MZP már képtelen a súlyos elszólásait, a valódi, tehát rezsiemelő tervét letagadni, most újból bűvészkedik, csűr-csavar, hogy EGY hajánál fogva előrángatott esettel a teljes magyar lakosságot megsanyargassa, a szolgáltatók javára. A példája azért hazug, mert egy almát akar összehasonlítani egy körtével, hiszen a magyar egyéni fogyasztók nem tudnak előzetes hatalmas egyéni beruházásokat megvalósítani. Még ellenzéki elemzők is - pl. Nagy Attila Tibor - tudják, hogy MZP rezsiemelést akar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés