Spectator: Orbán LMBTQ-népszavazása annyit sem ér majd, mint a papír, amire írják

2021. december 6. 8:50
A lap publicistája, William Nattrass szerint a leendő népszavazás csupán a kormányfő ideológiájának sulykolása.

A magyar kormány LMBTQ-ügyeket érintő politikája szervesen kapcsolódik a hagyományos családmodell túlélésével kapcsolatos aggodalmakhoz – írja a Spectator publicistája. Hozzáteszi: az LMBTQ-ideológia elleni fellépés a nemzeti szuverenitást érintő, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt különösen nagy hangsúlyt kapó kérdésekkel is összefügg, ám az ezzel kapcsolatban kiírt, kényes kérdéseket érintő

népszavazás nem tekinthető a közvélemény megismerését célzó őszinte kísérletnek,

mivel valójában alig szolgál többre, mint a kormányfő ideológiájának sulykolására – fejti ki a gyermekvédelmi törvényről tartandó népszavazás kapcsán William Nattrass.

„Orbán túl messzire ment”

A cikk szerzője szerint a népszavazás parlamenti jóváhagyásával lehetővé vált, hogy a Fidesz az LMBTQ-szabadságjogok elleni, vitatott fellépése során a közvélemény támogatására hivatkozzon, hiszen az irányítottan feltett kérdések legfeljebb annak a képnek az erősítésére alkalmasak, hogy a Fideszen kívül senki nem áll a gátlástalan nyugati liberalizmus útjába a hagyományos magyar identitás védelmében, ahelyett, hogy valóban megkísérelnék az LMBTQ-kultúra régióbeli országokban való megjelenését kísérő kérdések megválaszolását.

E narratíva erősítése sokáig meg is felelt Orbán Viktor céljainak, de a népszavazással talán már túl messzire ment, főleg, miután a konzervatív, hívő katolikus

Márki-Zay Péter személyében olyan kihívót kapott, akit nehezen állíthatna be a nyugati progresszivizmus szekértolójának.

Az ellenzék által megosztó tartalma és kontextusa miatt elutasított, előre borítékolható kimenetelű népszavazás eredménye így várhatóan „annyit sem ér majd, mint a papír, amire írják”, és bár a Fidesz támogatói közül valószínűleg sokan így is örömmel vesznek majd részt a referendummal együtt járó „színjátékban”, másokat aggodalommal tölthet el, hogy ismét „a kormánypolitika eszközeként próbálják fegyverként használni a demokráciát” – írta a Spectator publicistája.

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj. Illusztráció

Összesen 215 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azaz: Orbán demokratikus, tiszteli a nép akaratát. Ez a szerző pedig antidemokrata, s megveti a magyar választópolgárokat.

LMBT szabadságjogok, meg az anyád picsája!

Az egyetemi függetlenség anyagi megalapozottsága, valóban a nyolc általánost túlélö közmunkás és a nyugdíjas, munkásőr bányász tudja a leginkább?

Az oltásellenesek 85%-a olyan, aki már a középiskolában sem tanult biológiát, de csak úgy szakértik a járványügyi adatokat és az angolnyelvű tanulmányokat.

Lehet, hogy neked nem szóltak erről, de azért van a sivalkodás,. mert a nyugati példákat látva, a népszavazás elébe megy a kérdésnek. Nem akkor kell lépni, amikor már itt is meghonosodott az őrület, hanem előtte.

A Mandi közölhetné Nattrass egyébként csak előfizetéssel olvasható cikkét a czexitről.

Hát, de azok sem éppen LMBTQ szavazók. Valami bibi van a projekttel. Nem kéne szólni nekik?

„a kormánypolitika eszközeként próbálják fegyverként használni a demokráciát” – írta a Spectator publicistája.

Ez kéne minden kormány célja lenni, ha már demokrácia.

DE ha nyugaton ellen beszélsz, akkor akár az állásoddal fizethetsz érte. Lásd Petry Zsoltot. Mint kommunizmusban. De persze most ,még szokásotok szerint álprobléma, miközben a törvény miatt vegzálnak minket.

Te csak kenegesd magad vazelinnel, készülj az esti programodra. A többit bízd a normálisokra, akik látják, hogy ezt ide is be akarják vezetni.

Érted a sźót, hogy függetlenség? Mert szerintem nem. Vagyont kaptak az egyetemek, sem a politikának, sem a monopolhelyzetben lévő cégeknek nincs kitéve a közalapítványi egyetem. Az informatikai karokat megszállták a nagy techcégek a kilencvenes években. Az ott tanulók nem a szakmát, hanem egyes termékek használatát tanulták meg. Nem volt előnyös sem a diákoknak, sem a piacnak a versenyszféra. Pl.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés