Ellen kell állni mindkét oldal agymosásának

2021. december 6. 7:19

Puzsér Róbert
Index
Bizonyára kapok még pár évet, hogy megtanuljam a globális újbeszélt.

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ha így kezdeném ezt a szöveget, az Európai Bizottság iránymutatása szerint nem lennék politikailag korrekt, nem lennék eléggé szenzitív, nem lennék kellően európai és demokrata. Hisz a fenti bináris megszólítással kirekeszteném a számomra fontos emberek köréből az egyéb identitású személyeket, s annak jelét adnám, hogy két nemet tartok számon, a hölgyeket pedig gyengébbeknek tekintem, máskülönben miért köszöntöttem volna őket előbb, mint az urakat? Picit persze túlzok, hisz az Európai Unió már visszavonta ezt az iránymutatást, amely amúgy is csak az államszövetség bürokratáira vonatkozott – én, aki a fényességes centrum magasságos elitjétől távol szólítgatok meg embereket, bizonyára kapok még pár évet, hogy megtanuljam a globális újbeszélt, melyben nincs többé elnök meg elnöknő, nincs többé képviselő meg képviselőnő, és nincs többé takarító meg takarítónő, csak elnökszemély, képviselőszemély és takarítószemély.

Bár gyakran szórakoztatom magam a woke-mozgalom sérelmeivel és követeléseivel, az azonban csak az Európai Unió ajánlásából derült ki számomra, hogy már a »homoszexuális« kifejezés is elavult, boomer udvariatlanság – sőt: a »meleg« és a »leszbikus« szavakkal is baj lehet, a nyelvhelyességi dokumentum ugyanis a »meleg személy« megnevezést ajánlja. A forradalom nem pusztán a gyermekeit falja fel egyre gyorsuló ütemben, hanem a nyelvet is, előételnek pedig, úgy tűnik, épp a maga által korábban alkotott kifejezéseket szánja. Azzal, aki hosszabb időre nyaralni megy, és ezalatt nem olvassa a progresszív sajtót, könnyen megeshet, hogy bár európai polgárként távozott, mégis a patriarchátus és a fehér felsőbbrendűség képviseletében tér vissza. Ezért hasznosak az ajánlások, melyek segítségével a jó állampolgár gyorsan alkalmazkodhat a megváltozott érzékenységekhez és az azokhoz tartozó alapvető civilizációs elvárásokhoz.

A magyarokat ez persze nem különösebben érinti, hisz az Orbán-kormány valósággal sportot űz a politikai inkorrektségből és főleg a homoszexuálisok megbélyegzéséből. Míg Magyarországtól nyugatra azt követeli az elit, hogy mindenki felejtse el a nemekre vonatkozó személyes névmásokat, addig Orbán Viktor még azt a jogot sem biztosítja a melegeknek, hogy összeházasodjanak, vagy hogy intézetben élő, árva gyerekeket magukhoz vegyenek, és szeretetben felneveljenek. Egyik oldalon megszállott genderaktivisták hisztériáznak, akik agresszív és integrálhatatlan muszlimokkal akarják elárasztani Európát, miközben biztonságos térré próbálnak formálni minden utcasarkot, ahol többé se vicc, se fütty, se bináris személyes névmás nem hangozhat el, a másik oldalon meg összeáll Marine Le Pen, Matteo Salvini, Mateusz Morawiecki és Orbán Viktor szövetsége, hogy a kulturális baloldal erőszakos érzékenyítésének megszállottságával a nemzeti radikalizmus barbár erkölcseit és alufólia sisakos összeesküvés-elméleteit állítsa szembe.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, megszólalt az EGYIK oldal hazai pártpropagandistája...

Amúgy elmész te a francba... hol és mikor bélyegezte meg a kormány a homoszexuálisokat? (Az nem megfejtés, hogy az óvodákban nem tetjeszthetnek homoszexuális propagandát meg hogy nem házasodhatnak.)
ELLENBEN a ti oldalatok miniszterelnök-jelöltje (a te személyes líblinged) élő egyenesben melegezte le a fél kormányt, meg bélyegezte melegnek a miniszterelnök fiát stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés