Újabb lépést tettek Európa jobboldali, konzervatív pártjai a közös pártszövetség irányába Varsóban!

2021. december 4. 18:20

Deák Dániel
Facebook
Formálódik az új európai jobboldal, lépésről-lépésre szorosabb az együttműködés közöttük, azonban még a közös pártcsalád nem jött létre.

„Megállapodtak abban, hogy pártjaik összehangolják tevékenységüket az Európai Parlamentben. Közös találkozókat szerveznek és a összehangolják a szavazásaikat olyan kérdésekben, amelyek a tagállamok szuverenitását és az illegális bevándorlás ügyét érintik.

A varsói konferencia résztvevői a továbbiakban különböző szinteken és fórumokon együttműködnek mindazon pártokkal és szervezetekkel, amelyek számára fontos Európa egyedülálló öröksége és a nemzetek Európájának eszméje.

Kinyilvánították, hogy az Európai Unió szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől.

Válaszul az Európa jövőjéről szóló uniós vitára, a következő hónapokban újabb konferenciát szerveznek Spanyolországban.

A Varsói Csúcstalálkozó (Warsaw Summit) elnevezésű konferencián 13 európai párt képviseltette magát. Részt vett a találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, valamint Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke. A lengyel részről pedig a kormánykoalíciót vezető párt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Jaroslaw Kaczynski kormányfőhelyettes, valamint Mateusz Morawiecki kormányfő is jelen volt.

Értékelés: formálódik az új európai jobboldal, lépésről-lépésre szorosabb az együttműködés közöttük, azonban még a közös pártcsalád nem jött létre. Erre lehet számítani a jövőben, azonban ehhez még sokat kell dolgozni, ugyanis nem egy könnyű feladat a két jelenleg létező jobboldali pártcsalád érdekeinek összehangolása. Jól látszik, hogy az olaszok már nagyon szeretnének közös pártcsaládot (pl. Salvini), míg más szereplők még óvatosak. Ennek ellenére a mostani konferencia komoly lépés, Spanyolországban folytatják a közös munkát ezek a pártok.”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te megint rettegsz. Mitől?

Mondd, te tényleg ennyire ostoba vagy?

Az ösztöndíjas diákok bazamennek, és ha valami gondjuk lesz, akkor az évfolyamtársaiktól fognak segítséget kérni. Ami magyar cégek exportját jelenti. Minimum.

De ti csak lopni tudtok és az eszetek is csak a tolvajláson jár.

Ezek nem lopásra szövetkezett bűnözők, mint a magyarországi ellenzék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés