Péter kapitány, ki itt az ostoba, sötétben tartott, trágyával etetett gomba?

2021. december 4. 15:04

Nagy Ervin
PestiSrácok.hu
A szivárványkoalíció borzalmas helyzetben van. Nagy a csönd. Mindenki magával van elfoglalva.

„MÁRKI-ZAY SÉRTEGETI A JOBBOLDALIAKAT, DE ÍGY AKARJA ŐKET ELHÓDÍTANI?

Márki-Zay Péter, akár egy elszabadult hajóágyú, napról-napra nagyobb marhaságokat beszél. És sértegeti a jobboldalt. Megbántja a fideszest, ostobának nevezi a jobboldali szavazót, majd trágyával etetett, sötétben tartott gombának nevezi azokat, akik hisznek a rezsicsökkentésben és abban, hogy Orbán Viktor tett valami érdemlegeset az illegális bevándorlás megállítása érdekében.

Egyébként tett! Nem is keveset…

Apropó! Márki-Zay Pétertől nem azt várta a katasztrofális évtizedet túlélő baloldali maradvány, hogy a jobboldalról (is) hoz majd szavazókat? Hogy fideszeseket is meg tud majd szólítani?

Ezzel a pökhendi gőggel aligha!

Tényleg komolyan veszi még valaki azt a „mestertervet”, hogy egy baloldali összefogás baloldali programját képviselő, önmagát jobboldalinak nevező politikus, aki naponta nevezi ostobának a jobboldaliakat, képes lesz a Fidesztől elvenni szavazatokat?

Ki itt az ostoba? Péter kapitány, ki itt a sötétben tartott, trágyával etetett gomba? Ki ebben a történetben az ostoba?

VANÍLIA KIFOGYOTT, PISZTÁCIA NEM IS VOLT

A szivárványkoalíció (Mikszáth kifejezését újra értelmezve: a habarékpártok vagy habarékellenzék, lásd a XXI. Század Intézet idevonatkozó elemzését ITT!) borzalmas helyzetben van. Nagy a csönd. Mindenki magával van elfoglalva. Sebeket nyalogatnak, botrányokat takargatnak, közben fél szemmel figyelik, milyen hülyeséget mond aznap Márki-Zay.

Péter kapitány pedig megteszi a szívességet a jobboldalnak. Nekimegy annak a rezsicsökkentésnek, amit a lakosság 80 százaléka támogat; bejelenti, hogy eltörölné a gyermekvédelmi törvényt; majd lemegy a határra és Orbán Viktorabb akar lenni Orbán Viktornál, és kijelenti, hogy a Fidesz bevándorláspárti. No persze! Akkor vajon miért üti-vágja fél Európa és a baloldal, miért vannak kötelezettségszegési eljárások, miért dönt úgy az Európai Bíróság, hogy szüntessük meg a tranzitzónákat? Miért van tele az összes európai (és amerikai) lap azzal, hogy Orbán annyira bevándorlásellenes, hogy az már maga az idegengyűlölet csimborasszója?”

Fotó: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés