Közös nyilatkozattal zárult az európai konzervatívok csúcsa Varsóban

2021. december 4. 17:30
Tizenkét konzervatív európai párt vezetője gyűlt össze szombaton Varsóban, hogy egyeztessenek az Európai Unió jövőjéről és a jobboldal jövőbeni szorosabb együttműködéséről.

A konzervatív vezetők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, valamint Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke a lengyel kormánykoalíciót vezető párt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Jarosław Kaczyński meghívására érkeztek Varsóba, írja a Magyar Nemzet. A tanácskozást követően a jelen lévők közös nyilatkozatot fogadtak el, amely szerint „a konferencia résztvevőinek közös és mély meggyőződése, hogy az Európai Unió szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, amelyeket számos szoros együttműködési terület köt össze”. Mint írták, ebben a meggyőződésben az EU tagállamainak sok millió állampolgárával közösen osztozunk.

Csak egy ilyen európai együttműködési modellen keresztül menthetjük meg további válságoktól és feszültségektől az Európai Uniót,

és vethetünk véget annak a nyugtalanító ötletnek, hogy egy önjelölt elit által irányított Európát hozzanak létre” – folytatódik a közös nyilatkozat, amit a szintén Varsóban tartózkodó Novák Katalin, a Fidesz alelnöke osztott meg a Twitteren. A dokumentum szerint a nyilatkozók abban is egyetértettek, hogy elutasítják az uniós jog önkényes alkalmazását, a szerződések elferdítését vagy akár megszegését. 

„Csak az államok szuverén intézményei rendelkeznek teljes demokratikus legitimációval. Az európai intézmények nem élvezik ugyanazt a legitimitást, ezért alárendelt szerepet kellene játszaniuk a nemzetállamok politikai architectúrájában” – áll a nyilatkozatban.

 

A résztvevők megvitatták pártjaik szorosabb együttműködését is az Európai Parlamentben, beleértve közös ülések szervezését és a szavazások összehangolását olyan közös ügyekben, mint amilyen a tagállamok szuverenitásának védelme és az illegális bevándorlással kapcsolatos álláspont.

Fotó: Facebook

Összesen 397 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönjük, Emese. Azért a közös ülések szervezésével ne Szájert bízzák meg.

(ásít)

Ez az ATV-s agyhalott szélsőjobbozós színvonal itt nem nyerő.

Na, triggereltem a kiikszelt agyhalottakat. Helyes.

Menj el közös ülésre bármelyikkel!

A baloldal súlytalan, hazájukban futottak még szinten lévő pártocskái diktálnának nekünk, miközben őket nem mi választottuk meg. Azt felejtitek el, hogy más országokban, más nemzetek választói által az EP-be küldött képviselőknek kéne alárendelni a saját szuverenitásunkat. Nincs közös európai állam, hogy idegen állampolgárságú képviselők mondják meg, mi lehet nálunk. Ilyen elvárásokat egyedül az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács támaszthat.

Senki nem mondta, hogy most hozzák létre az új pártcsaládot. Ez nyilván sok egyeztetést igényel még, ez nem úgy működik, mint a magyarországi ellenzéki összefogás, ahol elég a primitív O1G, vagy az, hogy akár az ördöggel is.

Gyűlöletkeltő szólamok? Tehát, ha valaki valamit elutasít, az már önmagában gyűlöletkeltés. Nagyon szegényes gondolkodás.

Hallottad már Márki Zayt, vagy Gyurcsányt és tartozékait beszélni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés