Karácsony vezeti a Párbeszéd listáját, de csak szimbolikusan. Vagy mégse?

2021. december 4. 15:46
A főpolgármester nem kíván parlamenti képviselő lenni. Igaz, korábban azt is mondta, megválasztása után csak Budapestre akar koncentrálni, és hogy nem fog visszalépni az ellenzéki előválasztáson.

Szombaton tartotta éves kongresszusát a Párbeszéd Magyarországért, amely a gyűlés utáni sajtótájékoztatón megnevezte a párt listáját vezető tíz embert – őket ajánlják majd elsőként a közös ellenzéki listára. A lista első helyére a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester került, aki a kongresszus után egyből közölte is, hogy nem készül a parlamentbe, maradna Budapest élén, így a listát lényegében nem is ő, hanem a második helyen található Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere vezeti.

Bár az önkormányzati választások előtt még azt mondta, főpolgármesterré választása esetén lemond a társelnöki tisztségről, Karácsony Gergely ezt követően mégis úgy döntött, versenybe száll a pozícióért a Párbeszéd szeptemberi tisztújításán. Karácsony döntését azzal magyarázta, hogy a 2022-es országgyűlési választások előtt szeretne ott lenni az ellenzéki gyűléseken. Szerinte ugyanis hiába vehetne részt a tisztség nélkül is a tárgyalásokon, „a megegyezéseket pártelnökök és nem polgármesterek kötik”. Karácsony korábban azt is bejelentette, hogy nem lép vissza az előválasztás második fordulója előtt. Két nappal később visszalépett.

A sajtótájékoztatón ott volt a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, aki szerint az ellenzéki egység napról napra erősödik.

Mi nem megszüntetjük a rezsicsökkentést, hanem igazságossá, valódivá tesszük 

– hangoztatta Márki-Zay.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint a párt feladata a következő kormányban az lesz, hogy minél markánsabban megjelenítse a zöld és baloldali értékeket. Szabó szerint az Orbán-kormány fél, mert tudja, hogy itt a kormányzásuk vége. Az a kormány, amely csak félelemkeltéssel tudja megtartani a hatalmat, annak mennie kell – fogalmazott a képviselő.

A teljes sajtótájékoztatót itt nézheti vissza:

Fotó: Facebook

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt fogja tenni, amit az asszony a megfelelő időben parancsol neki. (Persze nem ő lesz az első ilyen)

Próbálom értelmezni Rebeka gondolatmenetét: a kormány tudja, hogy mennie kell, ezért fél. És azért fél, mert mennie kell.
Köszönjük e lényegretörő eszmefuttatást: tehát a kormánynak nincs oka félni, mert, ha nem fél, marad.

1. Nincs a Párbeszédnek listája. Közös moslékos lista lesz.
2. Ha Karácsony nem akart miniszterelnök lenni, akkor kötve hiszem, hogy "mezei" országgyűlési képviselő akarna lenni (eldobva a főpolgármesterséget). Innentől a listán való indulása a saját választóik becsapása, megalázása lenne. Ja, hogy ezt már eljátszotta 2018-ban is...

És még ez az 1-2% is költői túlzás. :))))

A Párbeszéd az a "párt", amely amióta csak létezik, SOHA SEMMILYEN VÁLASZTÁSON NEM INDULT EL ÖNÁLLÓAN.

Ez egyfajta világcsúcs, lássuk be.

Ennyi.

És ez ugye egy pofonegyszerű kérdés.
Moslékos szavazók is megválaszolhatnák!

A világ vicce.
És a moslékosoknak ez is jó...

Azért a P képviselőjének lenni egy felelősség nélküli feladat lenne Gelgőnek.
Szerintem vágyik rá.

Gelgely majd november 31-én jelenti be Csepelen, hogy mégis akar országgyűlési képviselő lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés