Az orvosi kamara adatai szerint 125 intenzíven kezelt koronavírusos betegből 87 oltatlan

2021. december 4. 7:31
Érdekes adat továbbá, hogy az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak.

Közösségi oldalán tájékoztatott a Magyar Orvosi Kamara arról, hogyan oszlik meg 125, intenzív osztályon kezelt beteg az állapotuk szerint:

  • 70 fő intubálva, altatva lélegeztetőgépen van
  • 35 fő non-invazív lélegeztetésben részesül (NIV)
  • 20 fő maszkon keresztül kap oxigént
  • 87 fő oltatlan
  • 31 fő négy hónapnál régebben oltott
  • 7 fő négy hónapon belül oltott
  • 2 fő háromszor oltott

Az oltottság adatai a mintában

Sinopharm (15 fő), Astra-Zeneca (7 fő), Pfizer (5 fő), Janssen (5 fő), Szputnyik (4 fő), Moderna (1 fő), és 1 beteg csak 1 db 4 hónapon túli Pfizer oltással rendelkezett, azaz az országban beadott vakcinák arányához viszonyítva

az intenzív osztályon kezeltek között magasabb arányban fordulnak elő a Sinopharm, Astra-Zeneca és Janssen vakcinával oltottak.

Fontos még megjegyezni, hogy az intenzív osztályokon fekvő betegek között jelentős eltérés volt az oltott/oltatlanok, illetve az intubált/nem intubált betegek számában. Ez felhívja a figyelmet arra, hogy a tapasztalatok megosztásának tilalma gátolja a betegek számára legjobb megközelítés egységes használatát” – írja a MOK.

Érdekesség, hogy az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak.

Kép: MOK Facebook-oldala

Összesen 375 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Orvosi Kamara. Nem a KSH. Nem a kormány.
Nem.
És a Facebook-on.
Aha.
Bullshit.

Oltott idősek és oltatlan fiatalok.
De ezt eddig is tudtuk, hogy az aktív immunizálás (bármelyik védőoltás esetén!) a kor előre haladtával egyre kevésbé hatékony.

A közzétevő személyén és a közzététel módján kívül, úgy érted?
Pl. hogy minek alapján választották ki a tegnapi 500 valahány intenzíven kezelt közül milyen vizsgálati módszer szerint választottak ki 125-öt?

"Meg kell nekik venni a világ összes orvosát."

Mi az EU-ban vagyunk. 27 tag, kb. 490 millió lakos. 50-60% átoltottságnál ez kb. 500 millió adag vakcinát jelent(ha lakosonként két adaggal számolunk pld. 1 adag Pfizer ára kb. 20 dollár). Ez a vakcinagyártóknak kb, 100 milliárd dollár bevételt jelent csak az EU-ból. Az üzleti életben 5-12% közvetétői jutalékot szokás adni. Ha csak öt százalék üzleti jutalékal számolunk akkor 5 miliárd dolláról van szó. Úgyhogy országonként átlag 185 millió dollárra számíthatnak (ez kb. 60 milliárd HUF). De lehet hogy több, mivel a legtöbb országban már a harmadik adagot nyomják.

Az átoltottság Európai országokban: https://www.statista.com/stati..

Igen, ezt én is nyilvánvalónak látom.
Baromi hiteles. Mint a MOK minden megszólalása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés