A kormánypártiak miért akadályozzák a kannabisz orvosi használatát?

2021. december 4. 11:46

Ungár Péter
Facebook
Sokszor kritizálják azokat a nyugat-európai országokat, amelyek a kannabisz jogi szabályozását megreformálják, ebből is ideológiai harcot, szabadságharcot kreálva.

„A magyar kormány az év elején az ENSZ-ben az EU-s állásponttal ellentétesen megvétózta, hogy a tagállamokban orvosi célra használhassák a kannabiszt. Ezzel nem csak a többi tagállammal mentek szembe, hanem a kannabisz termékek orvosi alkalmazására vonatkozó szinte összes kutatással . Már régen bebizonyosodott, hogy több betegség kezelésére is alkalmas lehet a kannabisz. A magyar kormány ideológiai megfontolások miatt továbbra sem hajlandó elismerni ennek a növénynek a terápiás hatásairól rendelkezésre álló tudományos bizonyítékokat és makacsul ragaszkodik álláspontjához. Ráadásul sokszor kritizálják azokat a nyugat-európai országokat, amelyek a kannabisz jogi szabályozását megreformálják, ebből is ideológiai harcot, szabadságharcot kreálva.

Értelmes és világos magyarázatot sem az EU Bizottságának, sem az LMP-nek nem tudnak arra adni, hogy miért ellenzik ennyire ennek a növénynek a terápiás célra való felhasználását.

Tudnak-e a kormánypártiak bármilyen épeszű érvet mondani, hogy a kannabisz termékek orvosi használatát miért akadályozzák?

Értelemszerűen lehet egy sokrétű vitát folytatni a pálinkafőzés szabadságának országában a drogpolitikáról. De ez nem az a vita. Külön szomorú, hogy egy egész életében daganatos betegekkel foglakozó orvos miniszterként ellenez egy olyan módszert, ami sok ember szenvedését tudja enyhíteni.”

Kép: Ungár Péter Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor segítek: mákteát sem használunk orvosi célra.
A morfin, és a szintetikus opiátok nélkülözhetetlenek a modern gyógyászatban, meg is van a helyük, szerepük. Elképzelhető, hogy bizonyos kannabinoidoknak is meglesz, de a kenderszívás nem gyógymód semmire.

Most hallom először, hogy ez ellenzéki programpont lenne.

Ez van, amikor a Moslékellenzék semmiről NEM beszél (mármint azon kívül, hogy az összefogás összefogásának az összefogásának az összefogása, meg O1G és a földi pokol Magyarországon...).
Na de majd most, figyelek.

A barátnőm úgy vészelte át a daganatos betegsége alatt a kemoterápiát, hogy kapott kannabiszt. Természetesen nem Magyarországon. Úgyhogy, aki ellenzi, az gondoljon rá, hogy ő is kerülhet ilyen helyzetbe. És ne azt nézzék, hogy ezzel vissza lehet élni, hanem azt, hogy a beteg életminősége azokban a nehéz hónapokban megjavul.

Nem a haldoklókról van itt szó, hanem a kezelések alatti életminőségről. Aki már menthetetlen, annak kell a morfium.

Sajnos itt is volt daganatos ismerősöm, semmit sem kapott, csak valami tapaszt, ami nem segített neki a nehéz hetekben. Már nem él, de ez ettől független.

Fogalmam sincs. De az biztos, hogy szenvedéssel teli volt neki az utolsó pár hónap. A rák legtöbb esetben legyőzhető, de sok ember a szenvedésektől fél, amin keresztülmegy a kezelés alatt. És aki drogos, az most is hozzáfér az adagjához, ettől nem lenne több függő.

Hát ez az. Csak a végstádiumos betegek kapják a morfiumot. Jó lenne, ha a gyógyítható betegek élete sem lenne ennyire szenvedéssel teli a kezelések alatt.
Reméljük te nem kerülsz ilyen helyzetbe, de a kemo alatt sírva könyörögnél, hogy adjanak valamit, ami kibírhatóvá teszi az állapotodat.

Ennek semmi köze a drogliberalizációhoz. Továbbra is tilos lenne a kábszer birtoklása, terjesztése.

Itthon max a alkoholista családtagoktól kell félni, akik terror alatt tartják az egész családot. Semmivel sem jobb. Sőt.

Tiltsuk be az alkoholt, mert attól agresszívak lesznek a fogyasztók.
Nem támogatom a drogot, de a betegeknek meg kell adni mindent, ami az életüket könnyebbé teszi. Az orvosoknak használ csak ez a helyzet, akikhez rémült betegek fordulnak enyhülésért. Az orvosoknak az érdeke fenntartani ezt a helyzetet.

Marhaság. Az orvosok által felírt gyógyszereket ellenőrzik. A központi adatbázisban szerepel, hogy a beteg súlyos beteg-e. Egy orvos sem kockáztatná meg, hogy felfüggesszék, mert makkegészséges embernek írja fel.

A szenvedélybetegek most is megveszik, feketén.
Kiterjedt bűnözői hálózat él ebből, meglehetősen jól.

Valószínűleg nincs az ismerőseid között senki, aki végigélt egy ilyen kezelést. Nem a fájdalom az egyedüli elviselhetetlen tünet. Hanem a félelem, szorongás, kilátástalanság. Nos, erre jó a kannabisz, és ezeket nem szünteti meg a fájdalomcsillapító.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés