Menczer: Brüsszel szerint a migrációt meg kell szervezni és finanszírozni kell

2021. december 03. 13:22

A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy nem a migrációt kell finanszírozni, hanem a bevándorlás megállítását – emelte ki az államtitkár.

2021. december 03. 13:22
null

A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv szerint a migrációt meg kell szervezni és a bevándorlást finanszírozni kell – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közösségi oldalán közzétett videóüzeneteiben a Brüsszel által elfogadott, 2021-2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv harmadik és negyedik pontját értékelve.

Menczer Tamás csütörtöki bejegyzésében kiemelte: az akcióterv harmadik pontja arról szól, hogy a migrációt meg kell szervezni. Már a kibocsátó országokban integrációs tanfolyamokat kell létrehozni, elindítani – tette hozzá.  Az szerepel a tervben, hogy az integráció még az EU-ba való megérkezés előtt megkezdődhet, a tagállamoknak ezért lehetőség szerint létre kell hozniuk és ki kell terjeszteniük az indulás előtti integrációs intézkedéseket – ismertette.

Magyar kormány: A bevándorlást meg kell állítani

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány a bevándorlás megszervezését elutasítja, mert a bevándorlást nem megszervezni kell, hanem megállítani.

Pénteki bejegyzésben Menczer Tamás úgy folytatta: az akcióterv negyedik pontja arról szól, hogy a bevándorlást finanszírozni kell. A tervben szerepel az uniós finanszírozás teljes mértékű felhasználása különös tekintettel az Európai Szociális Alap Pluszra, a Menekültügyi és Migrációs Alapra és az Európai Regionális Fejlesztési Alapra - jelentette ki.

A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy nem a migrációt kell finanszírozni, hanem a bevándorlás megállítását – emelte ki az államtitkár. Menczer Tamás a brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalja össze.

A héten szintén közösségi oldalán ismertette az akcióterv első két pontját. Az első szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját, a második pont pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani.

(MTI)

Nyitókép: Birol Bebek / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. december 04. 09:52
Akik a vírusos csürhét befogadta tartsa is el . Brüsszel úgy képzeli el magyarok euban vegyenek részt vállalják át a idióta döntések baját , közben kirekesztik törvény szerint megillető támogatásból . A nagy LÚF.SZT A S.GGETEKBE.
tevevanegypupu
2021. december 04. 08:34
Szinte minden ország ha nem is a bevándorlás mellett van..de ellene sem akar tenni semmit.Ez a reális helyzet. Magyarország egy ideig megteheti (remélem meg is teszi), hogy nem enged be tömegeket..de nem sokáig..Európába való beözönlésüket viszont nem tudja megakadályozni,csak nagyon kis mértékben..Brüsszel és Németország nyitni akar..ezzel a kérdés el is dőlt..Katasztrófa..de így van.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. december 03. 15:41
Az erre fordítandó keretet költsétek inkább a kibocsátó országokban élők életkörülményeinek javítására, munkahely teremtésre.
Gyzoltan
2021. december 03. 15:03
Cionista zsidó program a migráció kérdése! Eszköz arra, hogy a zsidóság szétfeszítse, polarizálja Európa kereteit, társadalmát, nemzeteit felszámolja, Európa lakosságát hátrányos helyzetbe, kiszolgáltatott állapotba kényszerítse! Arra is van gondjuk, hogy a polarizált egyénnek még a családi háttere is veszélybe kerüljön, a családjaink is fenyegető támadás alá vonassanak, mindenféle beteges genderes, szivárványos elméletekkel, ideológiákkal, immár terrorjelleggel. Még a sportot is bevonva, alázzák, térdepeltetik a nemzeteket! E tevékenység szorgos végrehajtói, a zsidóság által pénzelt, a zsidóság által vezetett civil szervezetek, egyesületek, alapítványok! Miért tehetik? -mert hagyjuk.., meg netán beépültek a hatalomba? Legalább olvassuk a fejükre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik