Lengyel lap: Donald Tusk találkozott Márki-Zayval, a magyar Tuskkal

2021. december 03. 12:15

A Wpolityce szerint Márki-Zay legalább annyira megszállottja Orbánnak, mint Tusk Kaczynskinak, elég lenne beszédeikben lecserélni azoknak a nevét, akiket gyűlölnek, és még akkor is minden érthető lenne.

2021. december 03. 12:15
null

Márki-Zay Péter, a magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltje Donald Tuskkal találkozott. A Wpolityce szerint Márki-Zay legalább annyira megszállottja Orbán Viktornak, mint Tusk Jaroslaw Kaczynskinak. A cikk szerint annyira erős az ellenszenv a két ellenzéki politikus és hazai politikai ellenfelük között, hogy szinte „elég lenne beszédeikben lecserélni azoknak a nevét, akiket gyűlölnek, és még akkor is minden érthető lenne”.

Márki-Zay Péter, „a magyar Tusk” azt mondta: „Azt akarjuk, hogy a lengyelek és a magyarok megszabaduljanak a korrupciótól, az pártállamtól, ahol nincs szabad média, nincs jogállamiság, ahol a korrupció csak tovább terjed”. Tusk ugyanezt mondta: „Nincsenek véletlenek. Mind Budapesten, mind Varsóban a kormány elsősorban azzal foglalkozik, hogy saját polgáraitól lopja el a pénzt, a reményt és az álmokat.”

(Fotó: Twitter)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2021. december 03. 20:51
KI AZ AZ EURÓPA?!:)
hlaci83
2021. december 03. 18:09
Tuskó lesz az, de ugyanaz.
zakar zoltán béla
2021. december 03. 16:33
1 kupac+1 kupac=KÉSZ kupac
Magyarok Pásztora
2021. december 03. 15:40
Találkozott két patkány, csak a maki az hazaáruló is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik