Lengyel lap: Donald Tusk találkozott Márki-Zayval, a magyar Tuskkal

2021. december 3. 12:15
A Wpolityce szerint Márki-Zay legalább annyira megszállottja Orbánnak, mint Tusk Kaczynskinak, elég lenne beszédeikben lecserélni azoknak a nevét, akiket gyűlölnek, és még akkor is minden érthető lenne.

Márki-Zay Péter, a magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltje Donald Tuskkal találkozott. A Wpolityce szerint Márki-Zay legalább annyira megszállottja Orbán Viktornak, mint Tusk Jaroslaw Kaczynskinak. A cikk szerint annyira erős az ellenszenv a két ellenzéki politikus és hazai politikai ellenfelük között, hogy szinte „elég lenne beszédeikben lecserélni azoknak a nevét, akiket gyűlölnek, és még akkor is minden érthető lenne”.

Márki-Zay Péter, „a magyar Tusk” azt mondta: „Azt akarjuk, hogy a lengyelek és a magyarok megszabaduljanak a korrupciótól, az pártállamtól, ahol nincs szabad média, nincs jogállamiság, ahol a korrupció csak tovább terjed”. Tusk ugyanezt mondta: „Nincsenek véletlenek. Mind Budapesten, mind Varsóban a kormány elsősorban azzal foglalkozik, hogy saját polgáraitól lopja el a pénzt, a reményt és az álmokat.”

(Fotó: Twitter)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés