Fluor Tomi, a jóemberkedő, közéleti ostobaság mintapéldánya

2021. december 2. 10:41

Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu
Sok Fluor Tomi van a magyar közéletben. Nekem célom, hogy jövő ilyenkor is napi háromszor sírjanak.

„Őszinte, mély csodálattal nézem, ahogy közéletről és politikáról semmit sem tudó, mindent az éppen aznapi Telexből és 444-ből mazsolázók próbálják nekünk elmagyarázni, hogy miként és hogyan kell vélekednünk a politikáról. Falvédőről ilyen értelemben még nem leérkezettek, mindenféle nímand és senkik gyülekezete nyomatja az egyszeregyes propagandát, azt gondolván, hogy ezzel mindenféleképpen és kétség nélkül bevágódhatnak az általuk gondolt menő arcoknál.

És erről eszembe jut, csak úgy mellékesen Alinsky – talán – 5. szabálya, ami az ellenfelek nevetségessé tételéről szól. A feladat ugye az, hogy a megsemmisíteni kívánt ideát és politikai ellenfelet röhejessé tegyék. Ha belegondoltok, ez valóban a legjobb módszer arra, hogy elveszítse az adott elv minden vonzerejét. Hát ki akar azok közé tartozni, akiket kinevetnek? Hol jobb állni, a nevetők vagy a gúnyoltak között?

Ha valami az ember pszichéjében taszító elgondolás, akkor az, hogy kiröhögik. Az a teljes kitaszítottság. Inkább egy pofon, verés, bármi, de a gúnynál nincs pusztítóbb. Ilyen fegyver ez. Ezért alkalmazzák minden komolyan vehető, a baloldalra veszélyes jobbosra azt a módszert, hogy nem az elveit támadják, hanem önmagában a létezését. Hát milyen szerencsétlen, ostoba, nevetséges, semmirekellő? Nem ez volt már Reagan esetében is? Nem ezt űzték évekig Trumppal és azóta is? Nem tapasztalták ezt meg sokan azok közül, akik kiálltak a magyar kormány mellett? Dehogynem. Hiszen aki ilyet tesz, az csak megvett propagandista, szerencsétlen flótás lehet. Kipróbált módszerek, nem is hülyék bennük. Nyilván a leghatásosabb ugyanezt a módszert velük szemben is alkalmazni. Nota bene, egyre jobbak is vagyunk benne. Visszatérve a kiinduláshoz, ezt a telexes tudást nyilatkoztatta ki nekünk a minap Fluor Tomi is. Nekem beidegződött, hogy a neve után rögtön a kistarcsai kórházra gondolok, de ez most mindegy is. Fluor Tamás már egy ideje állandó megszólalója, úgymond szakértője a belpolitika folyamatoknak. Mint Alekosz, akit nemrég az ATV beszéltetett, mint független politikai elemzőt. Szinte látom, ahogy a szar is vigyázzban állt más elemzőkben, mikor szembesültek azzal, hogy immáron Alekosszal is meg kell küzdjenek.”

Nyitókép: MTVA / Zih Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés