A régi nóta

2021. december 2. 17:29

Pilhál György
Magyar Nemzet
Mi az, amit ma nem rendezhet sajtó alá, nem mondhat mikrofonba, kamerába egy baloldali újságíró?

„Donáth Anna két hónappal a történtek után sem érti, miért nem fogadta a miniszterelnök a LIBE bizottság októberben hozzánk látogató küldöttségét. 

Évek óta azt hallgatjuk tőlük, hogy az Európai Parlament nem hajlandó beszélni velük, erre amikor Magyarországra látogatnak, hogy a magyar jogállamiság válságáról folytassanak érdemi párbeszédet, hirtelen politikai támadásnak minősítik

– írja közösségi oldalán a Momentum elnöke. (A rutinos Orbán-mószeroló asszonyka mint EP-képviselő maga is tagja volt a »független« vizitelőknek.)

Hogy miért kellett volna találkoznia a kormányfőnek egy politikai előítéletekkel terhelt turistacsoporttal, az nem derül ki a bejegyzésből. Ellenben a bizottság két tagja utóbb elárulta: előre megírt forgatókönyvvel érkeztek. Főképp azzal az »ismerettel«, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság.

Serceg a lemez, kedves Anna! Kiskegyed még a csattogós lepkét tologatta 1993-ban, amikor Göncz Árpád államfő már ugyanezzel a sztorival házalt a La Stampa liberális olasz lapnál: »Az Antall-kormány lábbal tiporja a sajtószabadságot!«

(Miközben az Új Magyarországot, a Pesti Hírlapot és Csurka István Magyar Fórumát leszámítva a teljes sajtó az elvtársak markában volt.) 

Később, az MSZP–SZDSZ-időkben »nem volt baj« a médiával, a 2010-es Fidesz-kormányok óta viszont ismét rabigában szenved a független újságírás. Ezt onnan tudni, mert egyfolytában erről harsog valamennyi baloldali médium.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán helyében én fogadtam volna.
Már csak, hogy testközelből felmérjem a mentalitásukat, gondolkodásmódjukat, de legfőképp a hamisság természetrajzát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés