Februártól kötelező lehet a koronavírus elleni védőoltás Németországban

2021. december 2. 16:26
Országszerte több olyan korlátozást vezetnek be, ami beoltatlan emberek társadalmi érintkezését érinti.

Angela Merkel leköszönő kancellár csütörtökön találkozott Olaf Scholz leendő kancellárral és az ország tartományi vezetőivel – írja a Euronews. A találkozó után Merkel bejelentette:

Februártól kötelező lehet a koronavírus elleni védőoltás Németországban”.

Beszélt arról is: az ország több olyan korlátozást vezet be, ami a nem beoltott emberek társadalmi érintkezését érinti. A korlátozások értelmében csak az oltottak vagy a fertőzésből nemrég felgyógyultak vehetnek majd részt a kulturális és szabadidős rendezvényeken, és ők mehetnek majd be a nem alapvető cikkeket árusító üzletekbe is. A gyógyszertárak és az alapvető cikkeket árusító boltok ugyanakkor továbbra is nyitva lesznek az oltatlanok számára is.

Nyitókép: Sina Schuldt / DPA / AFP. Illusztráció.

 

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem kényszerítenék az embereket oltásokra, a FIDESZ kormányt jelenleg Európa legjobb kormányának lehetne minősíteni.

Én csak félek, de nem magamat féltem, én már idős vagyok, hanem unokáimat. Nem a Covidtól, hanem a fanatizmustól. Mert a fanatizmus előbb utóbb fasizmushoz vezet. A Covidfanatizmusnak, illetve a vakcinafanatizmusnak is az lehet a vége.

Ez már Weimar.

Természetesen a leggyilkosabb diktatúra lenne, ha Magyarország vezette volna be először.

(Nem, a munkaköri/munkahelyi feltételek megváltoztatása nem kényszerítés, hanem a munkáltató joga.).

Nincs olyan munkáltatói jog ami olyan feltételekhez szabhatná a munkvégzést, mely a munkavállaló emberi jogait sérthetné (pld. a Nürnbergi kódexben elfogadottakat).

Egy jogász válasza ebben a kérdésben:

"A jelen jogi megoldás alapján a munkavállaló önként veszi fel az oltást annak érdekében, hogy az adott munkakört el tudja látni."

Szóval van olyan jogi megoldás, mely szerint ha a munkavállaló enged a munkáltató nyomásának, megkövetelésének, akkor ezt önként teszi. Így az esetleges mellékhatásokról sem a munkáltató felel. A mellékhatásokért és azok következményeiért nem felel senki, sem a vakcinagyáró, aki a vakcinákat legyártja, sem az állam, aki ezeket a vakcinákat engedélyezi, sem az orvos, aki ezeket a vakcinákat beadja. sem a munkáltató, aki e vakcinákat megköveteli. Erre csak azt lehet mondani, hogy kifordított világ.

A cseh statisztika bevallja, hogy a covid korházi ápolásra szorulók 52% oltott. A szlovákok csak 17% valannak be az oltottakból. Állítólag rokon népek, de ekkora eltérés talán nincs egy kínai és egy néger között se.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés