Levél az Európai Bizottsághoz és Európai Parlamenthez!

2021. december 2. 13:45

Kontra
Facebook
Nem értem, hogy miért csak nemet lehet váltani. Én például tibeti meleg bálna szeretnék lenni.

„Tisztelt vezetők!

A gendersemleges melletti, illetve a kisebbségeket megbélyegző nyelvhasználat elleni fellépésüket teljes mértékben helyesnek és üdvözlendőnek tartom. A személyes névmások használatának, illetve a nemekre, bőrszínre, szexuális irányultságra, keresztény kultúrára utaló kifejezéseknek a tilalma még csak az első bátortalan lépés. Szeretném, ha nem állnának meg félúton.

Felhívnám a figyelmüket arra, hogy az Európai Unió tagállamainak jelentős része már az ország megnevezésében avítt: miért Magyarország, Németország, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Olaszország stb. stb. a tagállamok neve? Ez elfogadhatatlan, kirekesztő és nagyon nem XXI. századi. Le az országnevekkel! Inkább számozzuk át: Tagállam 1, Tagállam 2 - el egészen a 25-ösig. Mert Lengyelországot és Magyarországot a -1, -2-es számokkal kellene jelölni.

A különböző nemzeti nyelvek idejétmúltak és természetesen kirekesztőek. Tiltsák be az európai nyelveket! Beszéljen mindenki egy nyelvet, mondjuk, a nemektől megtisztított angolt.

Ugyanakkor azt is jelezném, hogy az európaiság fogalma is kirekesztő. Azt sugallja, hogy azok, akik Európában születtek, fontosabbak, mint azok, akik nem. Ráadásul ha nincs európaiság, akkor nincs értelme a bevándorlásról se beszélni, mert ha nincs hová, akkor mindegy, hogy honnan. Nem nyílt határokra, hanem határok nélküliségre van szükségünk! Az Európai Egyesül Államok projektelnevezés is kirekesztő, javasolnám törölni az ‘európai’-t és az »államok«-at is belőle.

Apropó, állam: Önök továbbra is a múlt foglyai maradnak, ha a jogállamiságot kérik számon a rebellis tagokon. Kérjék számon csak a jogot, az államiságra való hivatkozás Orbán kezére játszik, mert sajnálatos módon ezen fogalom az európai személyek számára még mindig feltételezi a szuverenitás gondolatát.

Továbbá: nem értem, hogy miért csak nemet lehet váltani. Ezzel mélységesen megsértjük az állatokat. Javaslom, hogy tébétámogatással lehessen átműttetni magunkat kutyává, macskává, vagy bármi mássá. Én például tibeti meleg bálna szeretnék lenni.

Vagy miért ne lehetne három lábunk, öt kezünk, amelyek közül kettőt a füleink helyére műtenének át? Az antropocentrikus világkép is kirekesztő.

Még tovább mennék: a szülő és gyermek viszonyt egyszer s mindenkorra megszüntethetnénk azáltal, ha az emberekre nem mint személyekre, hanem mint ökológiai lábnyomokra tekintenénk. A jövő szempontjából nem az a kérdés, hogy ki kinek a kicsodája, hanem az, hogy kinek mekkora az ökológiai lábnyoma. Vezessük be az ökokvótát, mindenkire szereljünk légzésszámlálót!

Lennének még ötleteim, csak sajnos, merül le a telefonom. Jut eszembe, gyertyával nem lehet tölteni a kütyüket. Ezért javasolnám, hogy ilyen középkori megoldások helyett mindenki kapjon egy szobabiciklit, amellyel egyrészt megtermelheti a személyes áramszükségletét, másrészt amíg pedálozik, addig sem fázik, probléma megoldva.

Elvtársi üdvözlettel,

Hans Malika Mobydick”

Nyitókép: Trenka Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyébként igaza van. Ha a nemi szervekkel lehet szórakozni, a többi testrész miért maradna ki?

Elég lesz leváltani:-)

Legyél te a bizottsági elnök, ezt támogatom. De ugye nem kell németnek lenned?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés