Karácsonyék elküldték a vizsgálóbizottságnak az ingatlanértékesítések dokumentumait

2021. december 1. 19:14
Karácsony szerint a Városháza-gate mögött „fideszes kötődésű emberek” állnak, akik „orosz titkosszálgálati módszerekkel” rendeznek lejáratókampányt ellene.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ a mai napon megküldte a vizsgálóbizottság részére valamennyi, 2019 óta történt ingatlanértékesítés teljes dokumentációját (értékbecslés, pályázati kiírás, pályázatok, bontási jegyzőkönyv, előterjesztés a döntésről, adásvételi szerződés, elővásárlási nyilatkozatok, birtokbaadási jegyzőkönyv) – adta hírül a Facebookon a főpolgármester. 

Az iratokat az alábbi linken nyilvánosságra is hozták, hogy „mindenki számára ellenőrizhető legyen, hogy (a közcélú, zártkörú pályázatok, mint például a Magyar Madártani Egyesület részére történt értékesítés kivételével) az értékesítésekre nyílt, korlátozó feltételt vagy más »személyre szabást« nem tartalmazó pályázati kiírás alapján került sor” – áll a posztban.

Az orosz titkosszolgálati módszerekkel készített és kiszivárogtatott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek által tett más tényállításoknak is ennyi valóságalapja van.

A HVG mai tényfeltárása után, amely szerint a Fidesz megbízásából ellenzéki politikusokat figyelnek meg biztonsági cégek, ideje bemutatni ennek a kamuügynek a kreálóit, azokat a fideszes és Fidesz-közeli figurákat, akik közül a városvezetés egyet sem ismer, velük soha nem tárgyalt, ám ők mégis asszisztáltak egy hazug lejárató kampányhoz. Hamarosan jönnek a részletek” –igérte a posztban Karácsony Gergely. 

A főpolgármester posztja azonban keveseket győzött meg arról, hogy a Városháza Gate-nek nincs valóságalapja. Deák Dániel több mint 50 like-ot kapott kommentjében ezt írta: „Gergely! Maga Bajnai Gordon mondta, hogy régi harcostársa Gansperger Gyula. Kár erőlködni!

Bár jól ismerjük már az Ön taktikáját: nem tud semmit semmiről, mindenért a Fidesz a hibás.

Azon lepődtem meg, hogy a buszsávos eset után nem azzal védekezett, hogy az autót valójában Orbán Viktor vezette…”

Több, a kormány iránt kevésbé elkötelezett kommentelő is úgy véli, hogy Karácsony Gergely védekezése igencsak gyengére sikerekedett: „Engem az egészből az érdekelne hogy honnan lehet tudni egy titkos felvételről hogy melyik titkosszolgálat módszere szerint van készítve?” – tette fel egy kommentelő a költői kérdést. Mások a főpolgármesterrel egyetértésben vélik úgy, hogy „a fidesz mindenre képes, bármilyen eszközökkel, módszerrel, hogy korrupt, uszító, gyűlöletkeltő politikáját meg tudja tartani”.

A bizottság ülését annak elnöke, Kovács Péter csütörtök délelőtt 10 órára hívta össze.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval Karácsony csak fideszezni meg putyinozni tud? Várom a 444 és a Telex gúnyos kacagását! Ugye ők kommentáltak úgy minden kormányreakciót azzal, hogy Gyurcsány meg a Soros - és hát ugye ők a gaz fideszes lakájmédiával szemben függetlenek és objektívek, tehát egyformán csapnak balra is, ha éppen ott látnak kifogásolható dolgot.
Ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés