Illemtan klubtagoknak

2021. november 30. 20:13

Kaltenbach Jenő
Facebook
[Szijjártó] Petike mintha nem értené, hogy tagja vagyunk egy „elitklubnak”, ahol nem illik hazudni.

„Szíjjártó a fidesz-magyarok külügyére azzal vádol néhány EU-nagykövetséget, hogy azok kormányellenes cikkeket finanszíroznak.

Petike úgy tesz mintha nem értené (persze nagyon is érti, csak azt reméli hogy a szerény bites fideszesek nem), hogy már mintegy tizenhat éve tagja vagyunk egy értékközösségnek, egy »elitklubnak«, ahol nem illik összevissza hazudni, folyton háborús retorikát folytatni, egymást lejáratni, a markunkat tartani és aztán leszarni azt amiért a pénzt kapjuk. Továbbá nem illik a pénz egy részét ellopni sem.

Ha most az EU egy brit elit klub, mondjuk a »Gentlemen's Club« lenne, akkor ott sem szabadna gentlemanhoz méltatlan, tahó módra viselkedni, böfögni az asztalnál étkezés közben, és ellopni az ezüst eszcájgot. Ezért ott az ilyent úgy kivágnák mint azt a bizonyos macskát...

Petikéének óriási mázlijuk van, hogy ez az elitklub végtelenül türelmes, nem alkalmaz ilyen drasztikus szankciókat, de azt a jogát azért végképp nem lehet elvitatni, hogy legalább finomabb módszerekkel igyekszik rávenni a tagokat, hogy viselkedjenek egy klubtaghoz méltó módon, és tartsák be a klub szabályait.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jencike! Tudod, ez olyan, hogy a strandon sokan a medencébe pisilnek. Csak van, aki titokban és van, aki a trambulinról.

Már csak az hiányzik, hogy 'mi eu-tagok különös vágású emberek vagyunk'.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés