Az Európai Hírmédia Fórum egésznapos konferenciáján tartottam előadást Brüsszelben

2021. november 30. 16:29

Munk Veronika
Facebook
Őszintén kíváncsi vagyok, a magyar médiahelyzetre hat-e ez az EU-féle friss nekirugaszkodás bárhogyan.

„Jó hosszú napon vagyok túl, az Európai Hírmédia Fórum egésznapos konferenciáján tartottam előadást Brüsszelben. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Telex.hu már annyira ismert a nemzetközi színtéren is, hogy olyan sok évtizede működő, óriás médiavállalkozások között kíváncsiak a sztorinkra, mint a német tagesschau, a svéd köztévé, a lengyel Gazeta Wyborcza vagy a francia TF1. És hogy olyan nagyszerű médiaszakemberek között beszélhetek az alig egyéves Telexről, mint a Reuters Institute for the Study of Journalism igazgatója vagy az AFP News Agency hírügynökség vezérigazgatója.

A rendezvényen egyébként felszólalt Thierry Breton uniós biztos és Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke is, ő név szerint ki is emelte a Telexet, mint pozitív, bátor példát az iparági változások jeles képviselőjeként. Breton és Jourova itt jelentették be, hogy az új EU-s médiaszabályozás keretében biztosítani akarják, hogy az európai médiavállalkozások életébe ne avatkozzon be a politika, és hogy aktívan küzdeni fognak a médiamonopóliumok ellen. Olyan szabályokat szeretnének, amelyek megakadályozzák a médiatulajdon túlzott koncentrációját.

Őszintén kíváncsi vagyok, a magyar médiahelyzetre hat-e ez az EU-féle friss nekirugaszkodás bárhogyan.

///////////////////////////

It was a very long day, giving a presentation at a full-day conference of the European News Media Forum in Brussels. It is a great honor that Telex is already so well known on the international media sphere that I could share the stage with people from giant media companies such as the German Tagesschau, the Swedish public television, the Polish Gazeta Wyborcza or the French TF1. And that I can talk among such great media professionals about the barely one-year-old Telex as the director of the Reuters Institute or the CEO of the AFP news agency.

EU Commissioner Thierry Breton and Vera Jourova, Vice-President of the European Commission, also spoke at the event. They announced here that under the new EU media regulations, they would actively fight against media monopolies. They want rules that prevent excessive concentration of media ownership.

I am sincerely wondering whether the Hungarian media situation will be affected in any way.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Terrorizmus szó jelentése
1. erőszakos eszközök és fenyegetés használata, hogy megfélemlítéssel rávegyenek embereket, kormányokat stb. arra, hogy teljesítsenek bizonyos követeléseket.
- pénzbüntetéssel való fenyegetés, pénzmegvonás, bírósági ítélet nélkül.
Minden nem megválasztott személy, szervezet, ha életvitelszerűen politikai tevékenységet folytat - IDEGEN HATALOM, SZEMÉLY, JOGI SZEMÉLY, SZERVEZET PÉNZBELI TÁMOGATÁSÁVAL:
TERRORIZMUSBAN BŰNÖS.
A Telex, amennyiben nem magyar állami pénzekhez jut,: terrorizmusban vesz részt, a Telex-nél működő személyek:
terroristák.
és e szeriont kell őket megítélni.
A terrorizmus nem évül el.
A ma terroristáinak büntetését, adott időben
a leszármazott családtagoknak is viselniük kell, vagyonelkobzás mellett...

"...az új EU-s médiaszabályozás keretében biztosítani akarják, hogy az európai médiavállalkozások életébe ne avatkozzon be a politika..."

Süket duma. Ha az EB beleavatkozik a médiába, az is politikai beavatkozás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés