Fedőneve: Bajusz

2021. november 29. 10:10

Batka Zoltán
Népszava
Kövér László az ellenzék ellen uszítja a magyar nemzetbiztonság nagyjait.

„A legvalószínűbb magyarázat, hogy Kövér László, vagy hozzá közel álló tette közzé a múlt év februárjában, az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében elhangzott házelnöki beszéd hangfelvételét, amiben Kövér jól dekódolhatóan az ellenzék ellen uszítja a magyar nemzetbiztonság nagyjait. Vadul hangzik? Annak mindenképpen, aki nem ismeri a titkosszolgálati játszmák csavaros logikáját. Kövér László jól ismeri. És ez a minimum, amit elmondhatunk róla.

Egyfelől zárjuk ki, hogy mi az, ami nem valószínű. Kizárt, hogy a részt vevő, Fidesz által kinevezett titkosszolgálati vezetők közül valaki arra szánta volna el magát, hogy saját szakállára rögzítse a »cégen« belüli beszédet, majd eljuttassa a sajtónak. Nemcsak a lebukás esélye óriási, azonban az ilyen titkosszolga szakmailag is totálisan lejáratja magát, nemcsak a szakma, hanem minden létező, eljövendő kormány szemében is. Kormányok változnak, a titkosszolgálati munka örök és garantáltan a mostani ellenzéknek sem lesz szüksége olyan titkosszolgára, aki ilyen partizánakcióra kapható. Az is kizárható, hogy valami külső erő –  ellenérdekű titkosszolgálat – kavart volna hangfelvevővel a magyar titkosszolgálatok idegközpontjában. Poloskát telepíteni oda gyakorlatilag lehetetlen.

Titkosszolgálati vezetőt beszervezni éppen lehet, ilyen eseteket tucatjával ismer a szakirodalom, olyat azonban nem, hogy az évtizedes szakmai munka eredményeképpen létesített csúcs-ügynöki kapcsolatot ilyen feleslegesen pazaroljanak el. Kövér ugyanis várhatóan nem fog lemondani, a beszéd a saját táborában inkább emeli is az ázsióját, jogi eljárást pedig nem lehet vele szemben indítani, mivel beszéde láthatóan patikamérlegen kiporciózott. Tulajdonképpen mintha eleve a szélesebb nyilvánosságnak szánták volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kövér László ezt mondta:

„Nem szeretnék a mai találkozónkon ünneprontó módon beleragadni az aktuálpolitika mocsarába, de ki kell mondanom, hogy a magyar politikai osztálynak nincs egységes állam- és nemzetértelmezése, hanem alapvetően két – egymást gyakorlatilag kizáró – állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül.

Nem az elmúlt tíz vagy harminc évben gyökereznek ennek okai, hanem időben jóval messzebb nyúlnak vissza. Azonban a történelmi okok részletes kifejtése meghaladná az én ünnepi beszédem időkeretét, ezért azt javaslom, itt és most fogadjuk el tényként, adottságként mindazt, amivel sajnos magunk is mindannyian szembesülhetünk.

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Tisztelt Kollégák!
Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Tehát még egyszer: Kövér László a mély megosztottságot, mint politikai helyzetet tartja nemzetbiztonsági kockázatnak. A köteles beszéd Gyurcsány által is elismert kiforgatása után ez egy újabb, hasonló kísérlet.

"Kövér László az ellenzék ellen uszítja a magyar nemzetbiztonság nagyjait."

A nemzetbiztonság kicsinyeinek meg nagyjainak az a feladatuk, hogy úszítás nélkül is tisztában legyenek a kockázatot jelentő személyekkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés