Hetekig tartó üzengetés kellett ahhoz, hogy a kormány végre betartsa a saját törvényét

2021. november 29. 10:49

Karácsony Gergely
Facebook
Elém került az a 12 milliárd forintról szóló szerződés.

„Közös ellenzéki akció és hetekig tartó üzengetés kellett ahhoz, hogy a kormány végre betartsa a saját törvényét, vagyis éves szinten 7 százalékkal járuljon hozzá a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásához. Ez ma megtörtént, hosszas huzavona és kormányzati csúsztatások után elém került az a 12 milliárd forintról szóló szerződés, ami biztosítja az állami támogatást Budapestnek. Eddig minden évben erről menetrendszerűen és csupán szakértői szinten zajlott az egyeztetés, de most azt is politikai szintre emelte a kormány, hogy működhet-e a közösségi közlekedés Budapesten.

Veszélybe sodorták a közlekedési cégek működését, bizonytalanságban tartották az utasokat és feleslegesen fitogtatták az erejüket. Nem kellett volna ürügyeket keresni arra, hogy miért tartották vissza a törvényben előirt szerződést, nem kellett volna hazudozni, hogy már a Fővárosnál vannak a dokumentumok aláírásra várva, és érthetetlen az is, hogy minderről miért egy vasárnap délután világosodott meg Palkovics miniszter úr, belekavarodva eddigi magyarázkodásaiba.Budapesten a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának megőrzése nemzeti érdek. Munkatársaink a BKK-nál és a BKV-nál egy átlagos napon 4,2 millió utazást tesznek lehetővé a közel 3000 km hosszú útvonalhálózaton: a budapesti M3-as metrót például többen használják, mint a MÁV egész vonathálózatát.

A kormány eddig minden közlekedési fejlesztésünknek igyekezett keresztbe tenni. Blokkolja a kedvezményes hitelfelvételi lehetőségeinket, hogy elektromos trolik és új villamosok közlekedjenek a fővárosban, hiába van rengeteg lehetőség az Európai Unió helyreállításai alapjából közlekedési fejlesztésre költeni, Budapest nem kap ebből semmit. A főváros és az agglomeráció közlekedésének fejlesztésében partnerségre törekszünk, erről nem háborúzni kell, forrásokat elvonni és politikai hasznot lesni, hanem közösen tenni azért, hogy a budapestieknek és az agglomerációban élőknek a legjobb szolgáltatást nyújthassuk.”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormány eddig minden közlekedési fejlesztésünknek igyekezett keresztbe tenni. Blokkolja a kedvezményes hitelfelvételi lehetőségeinket, hogy elektromos trolik és új villamosok közlekedjenek a fővárosban...
Új villamosok? Hát lestrapált német villamosokat akartak mutyizni!

:DDD

A valóság az, hogy nem tudta nyelvtanilag megfelelően leírni a nevét. Kellett egy félév mire megtanulta.

,,A kormány eddig minden közlekedési fejlesztésünknek igyekezett keresztbe tenni. Blokkolja a kedvezményes hitelfelvételi lehetőségeinket, hogy elektromos trolik és új villamosok közlekedjenek a fővárosban, hiába van rengeteg lehetőség az Európai Unió helyreállításai alapjából közlekedési fejlesztésre költeni, Budapest nem kap ebből semmit.,,

Az iparűzési adó, mint forrás a tv. szerint a közlekedés fejlesztésének lenne a forrása és nem a működésnek. Hova kerülnek felhasználásra ezek a pénzek? Miért kell hitelt felvenni?
A pályázatokról meg jobb ha hallgat, mert háromszori nekifutásra sem tudtak megírni.

Csak most került elé? Ez a szerződés az önkormányzatnál nem volt meg?
Az ötvenből legalább egy tanácsadójának most repülni kell.

Az. Ha hetekkel ezelőtt ő keresi fel Palkovicsot (mivel neki kell a pénz), már rég rendben lenne az ügy. De Gelgelynek fogalma nem volt, hogyan oldja meg?

Az. Az előbb volt az atv-ben és szerinte direkt tartja vissza a kormány a pénzt.
Ma reggel aláírta, amit kellett és már meg is kapta a 12 milliárdot.

Az.
Az új narratíva, hogy az ellenzéket követik, megfigyelik, fotózzák nagyon profi megfigyelők.

Vigyorgott is mint a tejbetök.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés