Varga Judit: Európa igazán jól akkor tud megújulni, ha a konzervatívok dominálhatnak

2021. november 29. 21:07
Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől.

Európa úgy tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni, olyan kérdésekben is, mint az integráció és a veszélyek elhárítása – mondta az igazságügyi miniszter Budapesten, az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében tartott hétfői kerekasztal-beszélgetésen.

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől, és van igény arra, hogy konzervatív politikát valaki megfogalmazzon.

Jelenleg formálódóban van egy új európai konzervatív oldal

– jelezte, majd kiemelte: ha 2022-ben a magyar kormány meg tudja erősíteni a helyét, a legitimációját Magyarországon, akkor ennél erősebb fegyver és „hatalmasabb lehetőség egész Európa számára is ritkán fog adódni”, azáltal, hogy a konzervatív oldal megerősítést nyerhet. „Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, mint integráció is, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni” – fogalmazott Varga Judit.

(MTI)

Nyitókép: Budapest, 2021. november 11.
Varga Judit igazságügyi miniszter sajtótájékoztatót tart, miután megbeszélést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal az Igazságügyi Minisztériumban 2021. november 11-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Isten óvja Magyarországot, a magyar népet a libsiszociktól, zöldektől.
Maradjon az Orbán Viktor vezette keresztény konzervatív kormány.

Jancsika várd ki a végét:-)))

19 hozzászólás után X.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés